Anina kuhinja

Pohorska omleta s kislo smetano in slivovo marmelado

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 12

Količina: 1 večja omleta

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 3 žlice trsnega (ali navadnega) sladkorja
  • 3 žlice pšenične moke
  • 1 vanilijev strok ali vrečka vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 2-3 žlice kisle smetane
  • 2-3 žlice slivove marmelade (ali marelične, jagodne…)
  • sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni
  1. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto stepemo s trsnim sladkorjem in semeni iz vanilijevega stroka.
  2. K rumenjakom z metlico počasi vmešamo presejano moko. Nato pa nežno vmešamo še sneg. Zmes prelijemo v tortni pekač obložen s papirjem za peko in omleto pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, tam nekje 12 minut. Ko iz nje pride čist zobotrebec je pečena. Omleto ohladimo do toplega.
  3. Omleto premažemo s kislo smetano in čeznjo dodamo marmelado, ter omleto zapognemo.
  4. Potresemo jo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.