Sestavine:
- 3 jajca
- 3 žlice trsnega (ali navadnega) sladkorja
- 3 žlice pšenične moke
- 1 vanilijev strok ali vrečka vanilijevega sladkorja
- ščepec soli
- 2-3 žlice kisle smetane
- 2-3 žlice slivove marmelade (ali marelične, jagodne…)
- sladkor v prahu za posip
Postopek:
Natisni- Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto stepemo s trsnim sladkorjem in semeni iz vanilijevega stroka.
- K rumenjakom z metlico počasi vmešamo presejano moko. Nato pa nežno vmešamo še sneg. Zmes prelijemo v tortni pekač obložen s papirjem za peko in omleto pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, tam nekje 12 minut. Ko iz nje pride čist zobotrebec je pečena. Omleto ohladimo do toplega.
- Omleto premažemo s kislo smetano in čeznjo dodamo marmelado, ter omleto zapognemo.
- Potresemo jo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.