Anina kuhinja

Breskvine miške s kremnim sirom in mandljevo aromo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 30-40 mišk

Sestavine:

100 gramov navadnega jogurta
80 gramov kremnega sira
230 gramov moke
1 jajce
2 breskvi (ali jabolka/hruški)
2 žlici vanilijevega sladkorja
1/2 vrečke RUF pecilnega praška
1 žlica ruma
1 RUF mandljeva aroma
limonina lupinica 1/2 organske limone
ščepec cimeta
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jajce in sladkor hitro zmiksamo z električnim mešalnikom. Dodamo vse ostale sestavine in zmiksamo samo toliko da se sestavine povežejo.

Zmes pustimo počivati 10-15 minut. Medtem segrejemo olje.

Z dvema čajnima žličkama v segreto olje polagamo žličke zmesi. Cvremo jih do zlato rjave barve. Še vroče potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Preprost in božansko dober recept za malce drugačne pustne miške, ki so odlične za pusta ali kar tako. Tokrat so to breskvine miške s kremnim sirom in mandljevo aromo.

Breskve lahko zamenjate z jabolki ali hruškami.