Anina kuhinja

Praznične cimetove beljakove zvezdice

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: približno 20 piškotov

Sestavine:

300 gramov mandljev (olupljenih ali neolupljenih)
300 gramov sladkorja v prahu
3 majhni beljaki
1 čajna žlička cimeta
ščepec soli

Postopek:

Natisni

Mandlje skupaj z dvema žlicama sladkorja v prahu zmiksamo do finega.

Beljake stepamo in jim med stepanjem vmešamo sol. Stepemo jih do mehkega, nato pa jim med stepanjem dodajamo sladkor v prahu. Pustimo dobri dve žlici sladkorja za kasneje, drugega pa vmešamo.

Z lopatko vmešamo še mandlje in zmes pokrijemo, ter pustimo v hladilniku 1 uro.

Po tem času zmes razvaljamo med dvema paprijema za peko, ki smo jih posuli s sladkorjem v prahu. Svetujem vam, da obilno posladkate papirje za peko, saj se bo testo drugače rado prijelo na papir in boste težko odstranili izrezane zvezdice.

Testo zvaljamo na cm debelo in izrežemo zvedice. Prestavimo jih na pekač obložen s papirjem za peko in okrasimo s preostalim sladkim beljakom.

Zvezdice pustimo stati slab dan. Če jih boste pekli prekmalu, se jim zna spodnji del zvezdice napihniti in oblika ne bo več lepa. Sama sem ugotovila da najlepšo obliko obdržijo ko stojijo 20-24 ur.

Zvezdice potem pečemo v segreti pečici na 160 stopinjah 10 minut.

Pustimo da se popolnoma ohladijo, potem pa jih odstranimo.

Praznične cimetove beljakove zvezdice so hrustljave krhke zvezdice, ki so izjemno preproste za pripravo, toda zahtevajo veliko počivanja pred peko. Ta del je najbolj pomemben zato ga ne preskočite. Zvezdice so popolni praznični piškoti za vse zimske ustvarjalce.

Pri peki sem uporabljala Zenker in Fackelmanove izdelke in modelčke za peko. So fantastični in jih najdete v boljše založenih supermarketih.