Anina kuhinja

Piščančje prsi Caprese

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: cca 30 minut

Količina: 3 nadevana prsa

Sestavine:

Sestavine:
3 polovice piščančjih prsi
sol in poper po okusu
6 rezin topljive mocarele
6 rezin paradižnika
preliv Ponti balzamična glazura s pekočo papriko

Ideja za potrežbo:
riž
testenine
krompirjeva priloga

Postopek:

Natisni

Piščančja prsa posolimo in popopramo in pustimo na sobni temperaturi 10-15 minut. Nato jih na ponvi na najvišji temperaturi najprej popečemo na zgornji strani da se ponekod zlato rjavkasto obarvajo. Nato jih obrnemo okrog in pražimo še nekaj minut.

Dodamo narezano mocarelo in položimo v segreto pečico na 180 stopinj z vključeno paro, če imamo parno pečico. Če je nimamo na dno pečice položimo skledo z vodo. Pečemo nadaljnih 15-20 minut.

Pečenemu piščančjemu mesu dodamo svež paradižnik in vse skupaj pokapamo z balzamično glazuro.

V omako, ki je ostala v ponvi pa vmešamo izbrano prilogo – riž, testenine.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]