Anina kuhinja

Breskvine kremne rezine

Čas priprave: 30-35 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: pekač velikosti 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
4 jajca
160 gramov sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve paste (ali 1 vanilijev sladkor)
1 dcl sončničnega olja
1 dcl vode
200 gramov moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška (ali vinskega kamna)
30 ml breskovega sirupa (ali sirupa nevtralne barve, ki ga imamo pri roki – bezgov/meta/melisa)
50 ml vode

Sestavine za kremo:
350 gramov drobno narezanih breskev
5 lističev želatine
200 gramov fine skute
300 gramov jogurta
500 ml sladke smetane
3-4 žlice sladkorja v prahu
3-4 žlice limoninega soka
limonina lupinica ene bio limone

Predlog za okras:
piškotki
rafaelo kroglice
vetrci
mandljevi lističi
narezani koščki breskev

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepamo 5 minut, da zmes podvoji prostornino. Moko in pecilni prašek zmešamo. V vrč dodamo olje in vodo.

Takrat dodamo vanilijevo pasto ali vanilijev sladkor. V treh delih menjajoče dodajamo moko s pecilnim praškom in vodo z oljem.

Mešamo le toliko da se sestavine povežejo, nato pa vmešamo stepen sneg in prelijemo v dobro namaščen in obložen pekač s papirjem za peko.

Položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 20-22 minut, da zobotrebec iz biskvita pride ven čist. Ohladimo. Sirup in vodo zmešamo in namočimo ohlajen biskvit.

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. Skuto, jogurt, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico fino zmešamo. Želatino ožamemo in dodamo v kozico z debelim dnom. Dodamo 30-40 ml vode in vse skupaj segrevamo na najnižji temperaturi, dokler se želatina popolnoma ne stopi.

Sladko smetano stepemo do točke ko ni čvrsta ampak ima ob dvigu metlice cofek zapognjen navzdol. Takrat med rednim mešanjem vmešamo želatino in na koncu še skutno/jogurtovo zmes. Šest do sedem žlic kreme prihranimo za okraševanje in položimo v hladilnik.

Na dno biskvita dodamo polovico drobno narezanih breskev. Čeznjo dodamo polovico preostale kreme. Nadaljujemo s preostalimi breskvami in zaključimo s preostalo kremo.

Položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur – najbolje čez noč.

Zrežemo na poljubno velikost kock/pravokotnikov. Vsak košček s prihranjeno kremo in pomočjo lepega nastavka brizgalne vrečke okrasimo. Zaključimo s piškotkom, koščkom breskve ali drugo zaželjeno sestavino.

Breskvine kremne rezine so zares noro slastne, ki vas gotovo ne bo razočarale. 😉 Pripravljala sem jih s pomočjo Boscheve kombinirano parne pečice in kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico, ki ga najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]