Anina kuhinja

Nadevane tortilje z zelenjavo in piščančjim mesom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2 nadevani tortilji

Sestavine:

2 večji tortilji (sama sem uporabila tortilje iz Proteini.si)
250-300 gramov piščančjega mesa (prsa ali bedra brez kosti in kože)
4 žlice grškega jogurta
1/6 čajne žličke suhega česna ali 1/2 stroka svežega
poper in sol po okusu
1-2 žlici jabolčnega kisa
1 čajna žlička oljčnega olja
4-5 žlic kuhanega rjavega fižola (ali čečerike, leče)
nekaj listov zelene solate
pol pesti špinače
pol pesti rukole
1 srednje velik paradižnik ali dva manjša

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na manjše koščke in ga posolimo, popopramo. Na vroči ponvi ga popečemo da iz vseh koncev zamatira. En košček razpolovimo in če na sredi ni več rožnat je meso pečeno. Tako pripravljeno meso pokrijemo odstavimo iz plošče in pokrijemo, ter pustimo stati za čas priprave.

Grški jogurt zmešamo z majhnim ščepom soli in drobno naribanim česnom. Tortilje premažemo. Zeleno solato natrebimo in zmešamo z rukolo in špinačo. Dodamo kis, ščepec soli in olje. Premešamo. Dodamo čez namaz in nadaljujemo s fižolom, paradižnikom, na koncu pa dodamo še piščančje meso.

Spodnji del zavihamo in zavihamo še robove. Pritrdimo s papirjem za peki in vrvico ali pa z aluminijasto folijo. Takoj postrežemo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]