Anina kuhinja

Ekspresni jogurtov mousse mango breskev

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: čas hlajenja - vsaj 30-60 minut

Količina: 3 kozarčki

Sestavine:

200 ml sladke smetane za stepanje
150 ml navadnega jogurta
1 žlica limoninega soka
3 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
1/5 čajne žličke Dr. Oetker limonine lupinice
1/2 manga
1 večja breskev ali dve manjši

Postopek:

Natisni

Sladko smetano stepemo do čvrstega. Jogurt zmešamo z limonino lupinico, limoninim sokom in sladkorjem.

K sladki smetani z lopatko počasi vmešamo jogurtovo zmes in nadevamo v kozarčke. Na tej točki lahko dodamo drobno narezano breskev in mango ali pa mousse najprej ohladimo in dodamo sadje tik pred postrežbo.

Mousse hladimo v hladilniku najmanj 30 minut, najbolje pa vsaj 2-3 uri ali čez noč.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.