Sestavine:
- 250 gramov špagetov
- 150 gramov tune iz konzerve
- 200 ml smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 4 žlice mleka
- sol in poper po okusu
- ščepec bazilike in peteršilja
- 2 žlici naribane mocarele ali drugega topljivega sira
- nariban parmezan (po okusu – za končni dodatek)
Postopek:
Natisni- Špagete stresemo v soljen vrel krop in jih kuhamo 2 minuti manj, od predpisanega časa na embalaži.
- V manjši posodi zmešamo smetano za kuhanje, kislo smetano, mleko, sol, poper, baziliko in peteršilj.
- V kozico prilijemo 2 žlici olivnega olja in dodamo dobro odcejeno tunino meso. Meso malce popražimo, nato pa zalijemo s pripravljeno mlečno mešanico.
- Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo na manjšo in omako kuhamo še nadaljnih nekaj minut.
- Omaki dodamo nekaj žlic vode iz testenin in testenine odcedimo. Kuhane testenine zmešamo z omako in jim dodamo še naribano mocarelo. Premešamo in postrežemo.Zraven postrežemo sveže nariban parmezan, za tiste ki imate radi še dodaten okus po siru. 🙂
Najhitrejša omaka za testenine. Za takrat, ko vam primankuje časa. 🙂
Zelo dober recept. Hvala
Se strinjam z Jernejem
manjka česen.zakaj kuhati že kuhano tuno?
Seveda ga lahko dodaš, če ti paše zraven. Vbistvu se gre bolj za pogrevanje, ki pa seveda ni nujno. 😉
Topel pozdrav
Ana