Toplo vodo zmešamo s sladkorjem. Vanjo nadrobimo kvas in ga pokrijemo za 10 minut da vzhaja.
Moko presejemo in vanjo vgnetemo vzhajan kvas. Ko je kvas vgneten, vmešamo sol in jogurt, ter 6 žlic maka.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Po tem času ga oblikujemo v 12 hlebčkov in razporedimo po dveh manjših pekačih ali enem velikem.
Hlebčke premažemo s stepenim jajcem in mlekom, ter potresemo z makom.
Pustimo jih vzhajati 30 minut, nato pa jih položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 25 minut.
Pečene premažemo z oljem in pokrijemo z vlažno krpo, da se skorja omehča.
Komentarji
Pozdravljeni!
Prebiram Vaše recepte, pa me nekaj zanima. V tistih kjer je v sestavinah navedena moka (kot naprimer pri tem) lahko vedno uporabim pirino moko ali mora biti navadna bela?
Hvala za odgovor! 🙂
Lea, navadna in pirina moka se pri peki obnašata skoraj enako, tako da povsod lahko namesto navadne pšenične, uporabiš pirino. 😉
Pozdravljeni!
Prebiram Vaše recepte, pa me nekaj zanima. V tistih kjer je v sestavinah navedena moka (kot naprimer pri tem) lahko vedno uporabim pirino moko ali mora biti navadna bela?
Hvala za odgovor! 🙂
Lea, navadna in pirina moka se pri peki obnašata skoraj enako, tako da povsod lahko namesto navadne pšenične, uporabiš pirino. 😉