Sestavine:
- 650 gramov moke
- 180 ml navadnega jogurta
- 300 ml vode
- 1 kocka kvasa
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1 zravnana čajna žlička soli
- 6-9 žlic maka v zrnu
- 1 jajce + 2 žlici mleka za premaz
- 1-2 žlici sončničnega olja
Postopek:
Natisni- Toplo vodo zmešamo s sladkorjem. Vanjo nadrobimo kvas in ga pokrijemo za 10 minut da vzhaja.
- Moko presejemo in vanjo vgnetemo vzhajan kvas. Ko je kvas vgneten, vmešamo sol in jogurt, ter 6 žlic maka.
- Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Po tem času ga oblikujemo v 12 hlebčkov in razporedimo po dveh manjših pekačih ali enem velikem.
- Hlebčke premažemo s stepenim jajcem in mlekom, ter potresemo z makom.
- Pustimo jih vzhajati 30 minut, nato pa jih položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 25 minut.
- Pečene premažemo z oljem in pokrijemo z vlažno krpo, da se skorja omehča.
Pozdravljeni!
Prebiram Vaše recepte, pa me nekaj zanima. V tistih kjer je v sestavinah navedena moka (kot naprimer pri tem) lahko vedno uporabim pirino moko ali mora biti navadna bela?
Hvala za odgovor! 🙂
Lea, navadna in pirina moka se pri peki obnašata skoraj enako, tako da povsod lahko namesto navadne pšenične, uporabiš pirino. 😉