Anina kuhinja

Makovi jogurtovi hlebčki

Čas priprave: 2 uri

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 12 hlebčkov

Sestavine:

  • 650 gramov moke
  • 180 ml navadnega jogurta
  • 300 ml vode
  • 1 kocka kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • 6-9 žlic maka v zrnu
  • 1 jajce + 2 žlici mleka za premaz
  • 1-2 žlici sončničnega olja

Postopek:

Natisni
  1. Toplo vodo zmešamo s sladkorjem. Vanjo nadrobimo kvas in ga pokrijemo za 10 minut da vzhaja.
  2. Moko presejemo in vanjo vgnetemo vzhajan kvas. Ko je kvas vgneten, vmešamo sol in jogurt, ter 6 žlic maka.

  3. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Po tem času ga oblikujemo v 12 hlebčkov in razporedimo po dveh manjših pekačih ali enem velikem.

  4. Hlebčke premažemo s stepenim jajcem in mlekom, ter potresemo z makom.

  5. Pustimo jih vzhajati 30 minut, nato pa jih položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 25 minut.

  6. Pečene premažemo z oljem in pokrijemo z vlažno krpo, da se skorja omehča.

Komentarji

  1. Pozdravljeni!

    Prebiram Vaše recepte, pa me nekaj zanima. V tistih kjer je v sestavinah navedena moka (kot naprimer pri tem) lahko vedno uporabim pirino moko ali mora biti navadna bela?

    Hvala za odgovor! 🙂

    1. Lea, navadna in pirina moka se pri peki obnašata skoraj enako, tako da povsod lahko namesto navadne pšenične, uporabiš pirino. 😉

Komentarja ni mogoče oddati.