Anina kuhinja

Krompirjevi polpeti s curryem in piščančjim mesom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 6 polpetov

Sestavine:

  • 500 gramov krompirjevega pireja
  • 200 gramov piščančjih prsi
  • 1/4 manjšega pora
  • 1 čajna žlička currya
  • 1 jajce
  • 1 žlica drobtin
  • ščepec sladke paprike v prahu in peteršilja
  • ščepec belega popra
  • olje za praženje
  • 4-6 žlic sezamovih semen

Postopek:

Natisni
  1. Piščančje meso narežemo na drobne koščke. Por prepolovimo in ga prav tako narežemo na drobno.
  2. Na olju popražimo por. Ko se malo spusti, dodamo meso in vse skupaj malce posolimo. Popečeni sestavini ohladimo.
  3. Ohlajen por in piščančje meso dodamo k krompirjevem pireju. Dodamo še vse preostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.

  4. Nadev pokrijemo in za eno uro položimo v hladilnik, da se zmes strdi.
  5. Z rokami oblikujemo 6 polpetov, jih povaljamo po sezamu in zlato popečemo na olju.

  6. Odcedimo jih na papirnatih brisačkah in postrežemo.

Vam kdaj ostane krompirjev pire in ne veste kaj z njim? Ta recept je kot nalašč, da ga porabite in iz njega ustvarite nekaj zelo okusnega. 😉