Sestavine:
- 500 gramov krompirjevega pireja
- 200 gramov piščančjih prsi
- 1/4 manjšega pora
- 1 čajna žlička currya
- 1 jajce
- 1 žlica drobtin
- ščepec sladke paprike v prahu in peteršilja
- ščepec belega popra
- olje za praženje
- 4-6 žlic sezamovih semen
Postopek:
Natisni- Piščančje meso narežemo na drobne koščke. Por prepolovimo in ga prav tako narežemo na drobno.
- Na olju popražimo por. Ko se malo spusti, dodamo meso in vse skupaj malce posolimo. Popečeni sestavini ohladimo.
- Ohlajen por in piščančje meso dodamo k krompirjevem pireju. Dodamo še vse preostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
- Nadev pokrijemo in za eno uro položimo v hladilnik, da se zmes strdi.
- Z rokami oblikujemo 6 polpetov, jih povaljamo po sezamu in zlato popečemo na olju.
- Odcedimo jih na papirnatih brisačkah in postrežemo.
Vam kdaj ostane krompirjev pire in ne veste kaj z njim? Ta recept je kot nalašč, da ga porabite in iz njega ustvarite nekaj zelo okusnega. 😉