Anina kuhinja

Hrustljavi kruhovi trikotniki s kostanji

Pri nas doma hitro uide kruh. Včasih ga pojeva veliko, včasih skoraj nič in takrat ko se zgodi slednje, ponavadi čez kakšen dan ugotovim, da je kruh postal že presuh, da bi v njem kdorkoli pretirano užival. Takrat na vrsto pride drugačen način priprave, kot je naprimer spodnji recept. V takšnih receptih je obvezen star…

Preberi več

Pečena piščančja bedrca z akacijevim medom in gorčico

Na sejmu Narava-zdravje sem prejela v dar čudovit akacijev med iz čebelarstva Šauperl , in takoj sem se spomnila na peko mesa. Obožujem dodatek medu, kadar pečem meso, saj res doda neverjeten okus in lepo zapečenost. V kombinaciji z gorčico pa je preprosto “ubijalski”. Za te pečene bedrca, sva se z dragim skoraj stepla. 😉…

Preberi več

Zelje po kenijsko z gorčico in karijem / curryem

Za 2 osebi. Čas priprave: 15 minut Sestavine: – 1/4 večje glave zelja – 1 mala čebulica – 2 manjša stroka česna – 1 čajna žlička gorčice – priporočam celozrnato (ali po domače gorčica z zrni-najdete jo v vseh večjih supermarketih) – 1 čajna žlička currya – 1 dcl jušne osnove (če ne gre drugače…

Preberi več

Gratiniran krompir s špinačo, parmezanom in pinjolami

Čisto enostavno in naravnost odlično kosilo. 😉 Za 2-3 osebe. Čas priprave: 40-50 minut (skupaj s kuhanjem in peko, dejanskega dela skoraj ni) Sestavine: – 4-5 večjih krompirjev – 2 pesti špinače – 50-80 g pinjol – 250 ml smetane za kuhanje – dober ščep soli in popra – čisto mali ščep sladkorja Opis priprave:…

Preberi več

Krompirjev pire s kislo smetano

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – 4-5 večjih krompirjev – 2 čajni žlički soli – 4 žlice kisle smetane – 7 žlic mleka OPIS PRIPRAVE: Krompir olupimo in narežemo na koščke debeline slabega centimetra. Prelijemo jih z vodo, ki jo osolimo. Krompir zavremo in nato zmanjšamo temperaturo na srednjo, ter…

Preberi več

[sg_popup id=1]