Zelje po kenijsko z gorčico in karijem / curryem

Za 2 osebi. Čas priprave: 15 minut Sestavine: – 1/4 večje glave zelja – 1 mala čebulica – 2 manjša stroka česna – 1 čajna žlička gorčice – priporočam celozrnato (ali po domače gorčica z zrni-najdete jo v vseh večjih supermarketih) – 1 čajna žlička currya – 1 dcl jušne osnove (če ne gre drugače…

Preberi več

Gratiniran krompir s špinačo, parmezanom in pinjolami

Čisto enostavno in naravnost odlično kosilo. 😉 Za 2-3 osebe. Čas priprave: 40-50 minut (skupaj s kuhanjem in peko, dejanskega dela skoraj ni) Sestavine: – 4-5 večjih krompirjev – 2 pesti špinače – 50-80 g pinjol – 250 ml smetane za kuhanje – dober ščep soli in popra – čisto mali ščep sladkorja Opis priprave:…

Preberi več

Krompirjev pire s kislo smetano

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – 4-5 večjih krompirjev – 2 čajni žlički soli – 4 žlice kisle smetane – 7 žlic mleka OPIS PRIPRAVE: Krompir olupimo in narežemo na koščke debeline slabega centimetra. Prelijemo jih z vodo, ki jo osolimo. Krompir zavremo in nato zmanjšamo temperaturo na srednjo, ter…

Preberi več

Gosta omaka iz muškatne buče

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 1-2 osebi. SESTAVINE: – polovica male muškatne buče – 100 ml smetane za kuhanje – 3 stroki česna – 1 dcl mleka – 1-2 dcl jušne osnove (ali polovica goveje kocke z vodo) – ščepec peteršilja, majarona, soli in popra – 1/3 čajne žličke paradižnikove mezge – 1/3…

Preberi več

Tržaška omaka

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 1 glavica česna – 1 pest peteršilja – 5-6 žlic olivnega olja OPIS PRIPRAVE: Česen in peteršilj narežem na čim manjše koščke. V posodo zlijemo olje in mu dodamo narezan česen in peteršilj. Vse skupaj malce popečemo. Ne smemo popečti toliko da bi česen…

Preberi več

[sg_popup id=1]