Anina kuhinja

Izraelska ječmenova solata z rukolo, olivami in pestom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: večja skleda

Sestavine:

Sestavine:
300 gramov Bio ječmenove kaše
120 gramov Bio omake pesto z baziliko
60 gramov Bio omake pesto s paradižniki in rukolo
3 pesti sveže rukole
1/2 čajne žličke suhega česna
100 gramov Bio oliv kalamon brez koščic
40 gramov Bio pinjol
3 žlice Bio jabolčni kis
1-2 žlici bučnega olja
1/3 čajne žličke soli – po okusu

Postopek:

Natisni

Ječmen skuhamo v soljeni vreli vodi. Kuhanega odcedimo in ohladimo.

Pinjole na srednjem do višjem ognju popečemo da ponekod malce porjavijo. Olive zrežemo na poljubno velikost.

V skledo dodamo ohlajen ječmen in vse preostale sestavine. Zmešamo in postrežemo ali shranimo v hladilnik do postrežbe. Solata odlično ostane dobra tudi več dni.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.