Sestavine:
Sestavine:
200 gramov mlincev
600 ml mleka
4 žlice masla
5 žlic koruznega škroba
6 pesti parmezana
1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
sol – količine v samem opisu
1 manjša brokoli glava
1 pest drobno narezane Droga bučkine solate
4-6 rezin gavde ali edamca
4-6 rezin čedar sira
Ideja za prilogo: Droga rdeča pesa
Postopek:
NatisniBrokoli kuhamo v soljenem kropu 6 minut. Takšnega prestavimo v hladno vodo da ustavimo proces kuhanja. Ohlajenega zrežemo na drobno. Zmešamo ga z narezano bučkino solato.
V isto soljeno vodo (odstavljeno od ognja) dodamo nadrobljene mlince. Pustimo jih stati 3 minute, nato pa jih odlijemo.
V teflonsko posodo dodamo maslo. Ko se stopi, dodamo koruzni škrob. Z metlico mešamo in ga kuhamo minutko ali dve. Nato zalijemo z mlekom. Kuhamo da se zgosti. Dodamo pest ali dve parmezana in muškatni orešček. Solimo po okusu.
V pekač dodamo malce omake. Razporedimo mlince. Nato brokoli nadev in spet omako. Čeznjo natrgamo gavdo in čedar. Ponovimo še dvakrat le da na koncu namesto gavde/čedar sira zaključimo le s parmezanom.
Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj nekih 20-25 minut, da se vrh lepo zapeče.
Postrežemo.