Anina kuhinja

Azijska noodle solata z zeljem in arašidovo kremo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 4 minute

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za solato:
250 gramov kitajskih jajčnih rezancev
1/2 rdečega zelja
4 večji korenji
7 mladih čebulic
1/2 čajne žličke soli
2 žlici sezamovega olja
1-2 žlici sezamovih semen

Sestavine za preliv:
2 polni žlici Bonne Maman arašidove crunchy kreme
2 žlici medu
6 žlic sojine omake
1 čajna žlička česna v prahu
1/2 čajne žličke naribanega svežega ingverja
4 žlice teryaki omake (ali dodatne 4 sojine)
2 žlici sladke čilijeve omake
1/2 čajne žličke soli
1 dcl vode
6-10 žlic jabolčnega kisa (po okusu)

Postopek:

Natisni

Rezance v slanem kropu skuhamo po navodilih embalaže. Kuhane odcedimo in jih+m dodamo sezamovo olje, ter premešamo. Ohladimo.

V večjo skledo naribamo korenček, zelje in narežemo mlado čebulico. Vmešamo sol in sezamova semena. V posodici zmešamo vse sestavine za preliv.

 

Ohlajene rezance skupaj s prelivom dodamo v skledo z zelenjavo in temeljito premešamo. Po okusu dosolimo, dodamo še malo kisa ali čilija in postrežemo.

Solata čudovito počaka tudi v hladilniku nekaj dni.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.