Sestavine:
Sestavine za solato:
250 gramov kitajskih jajčnih rezancev
1/2 rdečega zelja
4 večji korenji
7 mladih čebulic
1/2 čajne žličke soli
2 žlici sezamovega olja
1-2 žlici sezamovih semen
Sestavine za preliv:
2 polni žlici Bonne Maman arašidove crunchy kreme
2 žlici medu
6 žlic sojine omake
1 čajna žlička česna v prahu
1/2 čajne žličke naribanega svežega ingverja
4 žlice teryaki omake (ali dodatne 4 sojine)
2 žlici sladke čilijeve omake
1/2 čajne žličke soli
1 dcl vode
6-10 žlic jabolčnega kisa (po okusu)
Postopek:
NatisniRezance v slanem kropu skuhamo po navodilih embalaže. Kuhane odcedimo in jih+m dodamo sezamovo olje, ter premešamo. Ohladimo.
V večjo skledo naribamo korenček, zelje in narežemo mlado čebulico. Vmešamo sol in sezamova semena. V posodici zmešamo vse sestavine za preliv.
Ohlajene rezance skupaj s prelivom dodamo v skledo z zelenjavo in temeljito premešamo. Po okusu dosolimo, dodamo še malo kisa ali čilija in postrežemo.
Solata čudovito počaka tudi v hladilniku nekaj dni.