Anina kuhinja

Piščančji ražnjiči in kremna priloga iz melancanov

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: 4-5 oseb

Sestavine:

Sestavine za ražnjiče:
1 kg piščančjih prsi
1 zvrhana čajna žlička Kotanyi grill mešanice za perutnino
2/3 čajne žličke soli
ali
domača Kotanyi začimbna mešanica – 1/2 čajne žličke sladke paprike + 1/2 čajne žličke česna v prahu + 1/4 čajne žličke mletega popra + 1 čajna žlička soli

Sestavine za kremno prilogo iz melancanov:

3 melancani
500 gramov skyra ali grškega jogurta
2 žlici kremnega sira
1/2-2/3 čajne žličke Kotanyi česna v prahu
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke Kotanyi mletega popra
1-2 žlici limoninega soka – po okusu

Sama poleg kombinacije vedno zraven postrežem še šobsko solato. #predlog

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na večje koščke. Tem vmešamo začimbe in napikamo na palčke za ražnjiče. Pustimo jih stati pokrite v hladilniku za čas priprave priloge.

Melancanom odrežemo krajni pecelj in jih narežemo na tri dele po dolžini. Razporedimo jih po papirju za peko in posolimo. Pustimo jih stati 15 minut. Nato jih popivnamo in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30 minut.

Po tem času jih s tlačilko potisnemo navzdol da izstisnemo tekočino. Pečemo še nadaljnih 15 minut, da so popolnoma mehki.

Takšne ohladimo. Ohlajene zrežemo na večje koščke. V posodo dodamo vse ostale sestavine za prilogo. Po okusu dosolimo in dodamo še malo česna ali limoninega soka. Ko nam je omaka všeč, vmešamo melancane.

Ražnjiče spečemo na žaru in zraven postrežemo prilogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.