Sestavine:
Sestavine:
3 jajca
500 gramov fine pasirane skute ali skyra
2 žlici sončničnega ali drugega rastlinskega olja
250 gramov ovsenih kosmičev + 1-2 žlici za posip na vrhu
1 žlica lanenih semen + 1 za posip na vrhu
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sode bikarbone
2 žlici slivove marmelade
Postopek:
NatisniOvsene kosmiče, lanena semena, sol in sodo bikarbono fino zmiksamo v mešalniku. Pretresemo v posodo. V istem mešalniku zdaj zmešamo jajca, olje in slivovo marmelado. Ročno vmešamo skuto.
Vse sestavine zmešamo v enotno zmes in jo preložimo v dobro namaščen pekač. Potresemo z ovsenimi kosmiči in lanenimi semeni in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za nekih 30 minut. Če po tem času zobotrebec ne pride ven čist dodamo še nekih 5-10 minut peke.
Ohladimo, nato pa zrežemo in postrežemo. Kruh se tudi čudovito zamrzne.