AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Proteinski skutni kruh

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: manjši pravokotni pekač

Sestavine:

Sestavine:
3 jajca
500 gramov fine pasirane skute ali skyra
2 žlici sončničnega ali drugega rastlinskega olja
250 gramov ovsenih kosmičev + 1-2 žlici za posip na vrhu
1 žlica lanenih semen + 1 za posip na vrhu
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sode bikarbone
2 žlici slivove marmelade

Postopek:

Natisni

Ovsene kosmiče, lanena semena, sol in sodo bikarbono fino zmiksamo v mešalniku. Pretresemo v posodo. V istem mešalniku zdaj zmešamo jajca, olje in slivovo marmelado. Ročno vmešamo skuto.

Vse sestavine zmešamo v enotno zmes in jo preložimo v dobro namaščen pekač. Potresemo z ovsenimi kosmiči in lanenimi semeni in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za nekih 30 minut. Če po tem času zobotrebec ne pride ven čist dodamo še nekih 5-10 minut peke.

Ohladimo, nato pa zrežemo in postrežemo. Kruh se tudi čudovito zamrzne.

Proteinski skutni kruh sem pripravljala z vrhunskimi Bosch aparati. Uporabljala sem Bosch Vita Power mešalnik in njihovo kombinirano parno pečico.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.