Anina kuhinja

Špinačni tortelini

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
600 gramov tortelinov – sama sem uporabila špinačno rikotine
200 gramov sveže špinače
200 gramov šampinjonov
1/2 rumene čebule
200 ml vode (sama sem jo dala 100 ml več da pride več omake)
200 ml sladke smetane
2 žlici olja
4 žlice ribanega parmezana
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
poper po okusu

Postopek:

Natisni

V posodo dodamo olje in na njem popražimo drobno narezano čebulo in narezane šampinjone. Med praženjem jih malo posolimo. Pražimo da se ponekod rjavkasto zapečeta, nato pa dodamo špinačo. Pražimo nekaj sekund.

Dodamo torteline, vodo, sol in poper. Premešamo in kuhamo kolikor narekuje multikuhalnik. V kolikor kuhamo v klasični posodi, pa pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo pokrito 7-8 minut.

Skuhanim tortelinom vmešamo smetano in parmezan, ter jih po okusu dosolimo. Pustimo stati minuto, nato pa jih postrežemo.

Zadnja dva meseca pridno testiram Tefalov nov Cook4me+ večnamenski kuhalnik in nad njim sem navdušena. 🤗

Omogoča kuhanje kot v ekonom loncu, kuhanje na pari, klasično kuhanje in je primeren tudi za tiste, ki niste tako vešči v kuhanju saj ima kuhalnik v sistemu res veliko receptov v slovenščini, od predjedi do sladic, skozi katere te popolnoma vodi. 😉

Več informacij o aparatu najdeš tukaj 😉👉 https://www.tefal.si/cook4me

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.