Tunini kruhi so zelo primerni za razne družabne večere, rojstne dneve,… Tunin namaz z sveže narezanimi kruhki. Kruhki s tuninim namazom pripravljeni na peko. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 20 kruhkov. SESTAVINE: – 1-2 francoski štruci ( odvisno od željene debeline kruha )– 160 g tune– 70 g kisle smetane– 40 g naribanega sira–…
Krompirjeve palačinke
Krompirjeve palačinke so nekaj posebnega in jih priporočam predvsem kot prilogo. Masa za krompirjeve palačinke brez krompirja. Krompir dodan k prvotni masi. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE 45 minut Za 5-6 večjih palačink. SESTAVINE: – 4 krompirji-ščepec soli, popra– 300-350 g moke– 1 pecilni prašek – 3 manjša jajca-1- 1,5 dcl mleka-1/4 dcl olja OPIS PRIPRAVE: …
Pečene sezamove blazinice s piščancem
Pečene sezamove blazinice s piščancem so nekaj najbolj slastnega kar obstaja! Marinirano piščančje meso. Potlačen krompir z maslom. Moka z jajci in soljo ter sladkorjem. Krompirjevo testo. Nepečene blazinice v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2 uriZa 9 blazinic. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka – 300 g moke– 2 jajca– 4 srednje veliki krompirji– 100 g…
Piceta z zelenjavo in tuno
Picete so fantastične za kakšna praznovanja in družabne večere. Prav tako so primerne za kosila in večerje, lahko pa jih imamo tudi kot prilogo k pire krompirju. Piceta s tuno. Piceta z zelenjavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400 g moke– polovica kocke kvasa– 1,5 dcl vode– 3 žlice…