Izdolbene francoske štruce – domače. Zmečkano trdo kuhano jajce. Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh. Zmešan nadev. Polnjenje štruc. Zavijanje štruc v aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 štruci. SESTAVINE: – 2 francoski štruci– 10 dag sira gaude– 10 dag sira ementaler– 20-30 dag šunke– 7-8 večjih kislih kumaric– 100 g…
Špinačna rolada z lososom in šunko
Soljen krop desno. Zmrznjena špinača levo. Odtajana špinaša, nariban sir in stepena jajca. Surova zmes na pekaču. Pečena zmes med hlajenjem. Ohlajena zmes premazan s sirnimi namazi. Levo zeliščni sirni namaz, desno navadni. Levo šunka na zeliščnem sirnem namazu, desno prekajen losos na navadnem sirnem namazu. Ohlajena zvita rolada. Levo špinačna rolada s šunko, desno…
Kruhki s pica namazom
Sir, šunka, suha salama, kisla smetana, kečap, origano in poper v posodi. V posodo dodano še eno jajce. Izgled končanega namaza. Namazani kruhki pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 20 nadevanih kosov francoske štručke. SESTAVINE: – francoske štručke ( Lahko tudi navaden kruh, če le teh nimate. Recept za domače francoske štruce najdete…
Enostavni tunin kolač s sirom
Jajca v posodi. Jajca, moka, olje, sol, poper, origano in pecilni prašek v posodi. Zmiksana zmes. Zlivanje zmesi v pooljen pekač. Tuna in sir, ter v ozadju zmes v pekaču. Končan nepečen kolač. Pečen kolač v pekaču. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut priprave + 30 minut peke Za 4 osebe. SESTAVINE: – 4 jajca– 0,6-0,7…
Polnjeni tortiljini trikotniki s sirom in omako iz piščanca in rdečega fižola- Quesadille
Mariniran piščanec in ostale bistvene sestavine. Mariniran piščanec ob pekoči čilijevi omaki. Popečena čebula in piščančje meso. Dokončana omaka. Obrezovanje tortilj z namenom da bodo prave velikosti za ponev. Ostanke lahko porabite za mehiško solato, katere recept najdete tukaj. Tortilja v ponvi, potresena s sirom in nadevana z omako. Približno tako mora zgledati sir, preden…
Prepognjena ali calzone pica
Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Testo prepuščeno vzhajanju. Polnjenje calzone pice. Napolnjena calzone pica. Zgornja polovica namazana z čilijevo omako. Rob namazan z rumenjakom. Stisnjeni robovi prepognjene pice. Nepečene calzone pice na pooljenem peki papirju in premazane z rumenjakom. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 calzone pic, velikosti približno 20×10 cm. SESTAVINE: – 700-800…
Ameriški corndogsi – hrenovke v testu
Suhe sestavine za koruzno maso. Mokre sestavine za koruzno maso. Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke. Potapljanje hrenovk. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za deset corndogsov. SESTAVINE: – 5 piščančjih hrenovk– 1, 1/2 kozarca navadne moke– 1, 1/2 kozarca koruzne moke– 1, 1/2 žlice sladkorja– 2/3 vrečke pecilnega praška– 1 zvrhana čajna žlička…
Pšenični takitosi s piščancem
Domače pšenične tortilje. Marinirano piščančje meso. Nepopečeni tacitosi. Tacitosi s smetanovo čebulno omako. (recept zanjo tukaj ) ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 8-10 tacitosov. ( odvisno od velikosti zrezkov ) SESTAVINE: – 2 srednje velika piščančja zrezka– 2- 3 srednje veliki tortilji ( če vam iz mesa nastane 8 koščkov potem 2, drugače več…
Pokrita pica
Pokrita pica je navdih iz sončne Toskane. Spodnji del pokrite pice. Nepečena pica v pripravi na peko. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri s peko in vzhajanjem testa SESTAVINE: – 600-700 g moke (odvisno od željene debeline pice) – 2 čajni žlički soli – 2-2,5 dcl mleka – 2 čajni žlički sladkorja – 1 kocka…
Ocvrte čajote
Ocvrte čajote so nekaj povsem posebnega. So kot zeleni ježki, tako da boste pri pripravi težko odnesli brez poškodb 🙂 Narezana čajota in krožniki z stepenimi jajci, drobtinami in moko. Ocvrte čajote. V ozadju sveža čajota. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45-60 minut Kot priloga za približno 4 oseb. SESTAVINE: – 1 čajota– 2-3 jajci– 1 krožnik…