Suhe sestavine za koruzno maso. |
Mokre sestavine za koruzno maso. |
Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke. |
Potapljanje hrenovk. |
ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
Za deset corndogsov.
– 5 piščančjih hrenovk
– 1, 1/2 kozarca navadne moke
– 1, 1/2 kozarca koruzne moke
– 1, 1/2 žlice sladkorja
– 2/3 vrečke pecilnega praška
– 1 zvrhana čajna žlička soli
– 2 jajca
– 1 kozarec mleka
– 1/4 kozarca olja
– 10 lesenih palčk ( najbolj primerne so tiste za ražnjiče )
V visoko posodo stresemo suhe sestavine, in v manjšo jajca, mleko in olje. Mokre sestavine zmešamo in nato postopoma dodajamo k suhim in miksamo z električnim mešalnikom. Nastati mora dokaj gosta snov. Potem operemo hrenovke in jih prepolovimo, ter dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Hrenovke nato malce povaljamo po moki in jih nataknemo na palice.
Medtem segrejemo olje in si pripravimo posodo, ki jo obložimo s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje od ocvrtih hrenovk. Ko je olje segreto ( lahko vanj damo malce mase in če začne cvrčati je dovolj segreto ) vanj začnemo dodajati hrenovke, ki jih prej potopimo v koruzno maso. Pomembno je da jih cvremo na srednji temperaturi (recimo 6/7 od 9 ) toliko časa da postanejo temno rjave barve, ker se drugače ne bodo dovolj spekle in bo na sredini koruzna masa še surova.
Ameriške hrenovke v testu lahko postrežemo z kečapom, gorčico, tatarsko omako ( recept zanjo najdete tukaj ) in k raznim drugim omakam.
Evo, to bom pa sprobala. Me mika že od nekdaj. 🙂
Super, sporoči kako ti bodo uspele 🙂
Tudi jaz jih bom sprobala jutri :), me pa samo zanima…koliko misliš s tem 1, 1/2 kozarca moke?
lp
Živijo Maja!
Lepo da si nekako opozorila na to, saj je kot zdaj vidim opis res malce preveč splošen. Z izrazom ''kozarci'' so vbistvu mišljeni jogurtovi lončki.
No res upam da ti uspejo in da sporočiš kako je šlo. 😉
Lep večer, Ana
Pozdravljeni! Pišem iz Francije, kjer nameravam sprobati tvoj recept 😉 Zanima me, če je koruzna moka polenta, ali sta to dve različni stvari? Najlepša hvala za odgovor pa keep up the good work ( sem začetnica in mi s tvojo pomočjo vedno uspe, da je hrana na mizi odlična :))
Francije, super. ;))
Koruzna moka je zelo fina, polenta pa bolj grobo mleta. Tako da je kar velika razlika med njima. Pazi da res uporabiš moko, ne polente. 🙂
Sporoči kako ti bodo uspeli. 😉
Pa hvala za tako lep komentar! 😉
Lep pozdravček,
Ana