Mariniran piščanec. Pripravljen feta nadev. Pripravljena solata. Pripravljen piščančji nadev. Mazanje feta nadeva na tortiljo. Premazana tortilja s feta in piščančjim nadevom. Dodana solata. Rezanje tortiljinega zvitka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 9 zvitkov. SESTAVINE: – 3 pšenične tortilje – manjša glavica solate – 200-250…
Piščančje bombice s sezamom in sirom
Meso z dodanimi sestavinami za marinado. Moka s soljo, oljem in na sredini narejeno jamico. Vlivanje vzhajanega kvasa v mleku. Zgneteno testo. Testo po vzhajanju. Pečeno meso in nariban sir. Razdeljeno testo. Nadevan en delček testa. Oblikovanje bombice. Pritiskanje testa ob spodnji del. Oblikovanje bombice z…
Ocvrti njoki z rožnato pomako
Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki. Cvretje njokov. Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži. Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500 g njokov – sol – olje – 1 zvrhana žlica kečapa – 1 zravnana žlica lahke majoneze…
Polnozrnati kolač s pršutom in sirom
Toplo sladkano mleko spredaj. Vzadaj moka s soljo, oljem in v sredini kvas. Zgneteno testo ob nenarezanem pršutu. Zgneteno testo ob narezanem pršutu in naribanem siru. Vgneten pršut in sir v testu. Kolač pred peko. Pečen kolač. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura ČAS PEKE: 45-50 minut Za manjši…
Sendvič s piščancem, gorčičnim prelivom in zelenjavo
Premazani obe polovički štručke. Pripravljene sestavine. Spodnji del štručke obložen s solato. Sedvič obložen z mesom. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1 sendvič. SESTAVINE: – 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj) – 1 manjši piščančji zrezek ( v mojem primeru dva manjša dela…
Bučke obložene s tuno, sirom in hrenovkami
Bučke obložene s tuno. Bučke obložene s tuno in sirom pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS PEKE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 hrenovki – 1 mala cukini bučka – 1 mala konzerva tunine – 1 pest naribanega sira za gratiniranje – ščep soli, popra – olje OPIS…
Tunin namaz s česnom in baziliko
Narezan česen in bazilika. Popečen česen in bazilika. Tuna jajce in popečen česen in bazilika v posodi. Vse sestavine za namaz. Končan namaz. Nepečeni obloženi kruhki na peki papirju. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 – 15 minut ČAS PEKE: 10 minut Za približno 15-20 namazanih kruhkov. SESTAVINE: – 2…
Pečene bučke obložene s kuhanim pršutom in sirom
Narezana bučka poleg naribanega sira in kuhanega pršuta. Obložene bučke pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 10 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 1 srednje velika cukini bučka – 5 rezin kuhanega pršuta – približno 100 g naribanega sira za gratiniranje – ščepec soli – 2 žlici olivnega olja OPIS PRIPRAVE:…
Hrustljavi mehiški sendviči
Narezana čebula in paprika. Pripravljeni nepečeni toast kruhki. Popečena čebula in paprika. Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano. Popečeni toast kruhki. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi. SESTAVINE: – 8 toast rezin – 60 g rdečega fižola iz konzerve – 1…
Nadevane francoske štruce
Izdolbene francoske štruce – domače. Zmečkano trdo kuhano jajce. Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh. Zmešan nadev. Polnjenje štruc. Zavijanje štruc v aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 štruci. SESTAVINE: – 2 francoski štruci– 10 dag sira gaude– 10 dag sira ementaler– 20-30 dag šunke– 7-8 večjih kislih kumaric– 100 g…