Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Testo prepuščeno vzhajanju. Polnjenje calzone pice. Napolnjena calzone pica. Zgornja polovica namazana z čilijevo omako. Rob namazan z rumenjakom. Stisnjeni robovi prepognjene pice. Nepečene calzone pice na pooljenem peki papirju in premazane z rumenjakom. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 calzone pic, velikosti približno 20×10 cm. SESTAVINE: – 700-800…
Ameriški corndogsi – hrenovke v testu
Suhe sestavine za koruzno maso. Mokre sestavine za koruzno maso. Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke. Potapljanje hrenovk. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za deset corndogsov. SESTAVINE: – 5 piščančjih hrenovk– 1, 1/2 kozarca navadne moke– 1, 1/2 kozarca koruzne moke– 1, 1/2 žlice sladkorja– 2/3 vrečke pecilnega praška– 1 zvrhana čajna žlička…
Pšenični takitosi s piščancem
Domače pšenične tortilje. Marinirano piščančje meso. Nepopečeni tacitosi. Tacitosi s smetanovo čebulno omako. (recept zanjo tukaj ) ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 8-10 tacitosov. ( odvisno od velikosti zrezkov ) SESTAVINE: – 2 srednje velika piščančja zrezka– 2- 3 srednje veliki tortilji ( če vam iz mesa nastane 8 koščkov potem 2, drugače več…
Pokrita pica
Pokrita pica je navdih iz sončne Toskane. Spodnji del pokrite pice. Nepečena pica v pripravi na peko. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri s peko in vzhajanjem testa SESTAVINE: – 600-700 g moke (odvisno od željene debeline pice) – 2 čajni žlički soli – 2-2,5 dcl mleka – 2 čajni žlički sladkorja – 1 kocka…
Ocvrte čajote
Ocvrte čajote so nekaj povsem posebnega. So kot zeleni ježki, tako da boste pri pripravi težko odnesli brez poškodb 🙂 Narezana čajota in krožniki z stepenimi jajci, drobtinami in moko. Ocvrte čajote. V ozadju sveža čajota. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45-60 minut Kot priloga za približno 4 oseb. SESTAVINE: – 1 čajota– 2-3 jajci– 1 krožnik…
Palačinkini kolački
Palačinkini kolački, so narejeni iz zelo podobne zmesi kakor palačinke, zato sem jih tudi tako poimenovala. Dodajanje sestavin v električni mešalnik. Nepečeni palačinkini kolački. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 6 kolačkov. SESTAVINE: – 1 polna skodelica navadne moke -1 polna skodelica mleka – polovica vrečke pecilnega praška – 1 večje jajce…
Tunini kruhki
Tunini kruhi so zelo primerni za razne družabne večere, rojstne dneve,… Tunin namaz z sveže narezanimi kruhki. Kruhki s tuninim namazom pripravljeni na peko. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 20 kruhkov. SESTAVINE: – 1-2 francoski štruci ( odvisno od željene debeline kruha )– 160 g tune– 70 g kisle smetane– 40 g naribanega sira–…
Krompirjeve palačinke
Krompirjeve palačinke so nekaj posebnega in jih priporočam predvsem kot prilogo. Masa za krompirjeve palačinke brez krompirja. Krompir dodan k prvotni masi. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE 45 minut Za 5-6 večjih palačink. SESTAVINE: – 4 krompirji-ščepec soli, popra– 300-350 g moke– 1 pecilni prašek – 3 manjša jajca-1- 1,5 dcl mleka-1/4 dcl olja OPIS PRIPRAVE: …
Pečene sezamove blazinice s piščancem
Pečene sezamove blazinice s piščancem so nekaj najbolj slastnega kar obstaja! Marinirano piščančje meso. Potlačen krompir z maslom. Moka z jajci in soljo ter sladkorjem. Krompirjevo testo. Nepečene blazinice v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2 uriZa 9 blazinic. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka – 300 g moke– 2 jajca– 4 srednje veliki krompirji– 100 g…
Piceta z zelenjavo in tuno
Picete so fantastične za kakšna praznovanja in družabne večere. Prav tako so primerne za kosila in večerje, lahko pa jih imamo tudi kot prilogo k pire krompirju. Piceta s tuno. Piceta z zelenjavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400 g moke– polovica kocke kvasa– 1,5 dcl vode– 3 žlice…