Anina kuhinja

Tortiljini zvitki s piščancem, feta sirom in solato

Mariniran piščanec.   Pripravljen feta nadev.   Pripravljena solata.   Pripravljen piščančji nadev.   Mazanje feta nadeva na tortiljo.   Premazana tortilja s feta in piščančjim nadevom.   Dodana solata.   Rezanje tortiljinega zvitka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 9 zvitkov. SESTAVINE: – 3 pšenične tortilje – manjša glavica solate – 200-250…

Preberi več

Piščančje bombice s sezamom in sirom

Meso z dodanimi sestavinami za marinado.   Moka  s soljo, oljem in na sredini narejeno jamico.   Vlivanje vzhajanega kvasa v mleku.   Zgneteno testo.   Testo po vzhajanju.   Pečeno meso in nariban sir.   Razdeljeno testo.   Nadevan en delček testa.   Oblikovanje bombice. Pritiskanje testa ob spodnji del.   Oblikovanje bombice z…

Preberi več

Ocvrti njoki z rožnato pomako

Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki.   Cvretje njokov.   Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži.   Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE:  – 500 g njokov – sol – olje – 1 zvrhana žlica kečapa – 1 zravnana žlica lahke majoneze…

Preberi več

Sendvič s piščancem, gorčičnim prelivom in zelenjavo

Premazani obe polovički štručke.   Pripravljene sestavine.   Spodnji del štručke obložen s solato.   Sedvič obložen z mesom. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1 sendvič. SESTAVINE: – 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj) – 1 manjši piščančji zrezek ( v mojem primeru dva manjša dela…

Preberi več

Pečene bučke obložene s kuhanim pršutom in sirom

Narezana bučka poleg naribanega sira in kuhanega pršuta. Obložene bučke pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 10 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 1 srednje velika cukini bučka – 5 rezin kuhanega pršuta – približno 100 g naribanega sira za gratiniranje – ščepec soli – 2 žlici olivnega olja OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Hrustljavi mehiški sendviči

Narezana čebula in paprika.   Pripravljeni nepečeni toast kruhki.   Popečena čebula in paprika.   Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano.   Popečeni toast kruhki.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi. SESTAVINE: – 8 toast rezin – 60 g rdečega fižola iz konzerve – 1…

Preberi več

Nadevane francoske štruce

Izdolbene francoske štruce – domače. Zmečkano trdo kuhano jajce. Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh. Zmešan nadev. Polnjenje štruc. Zavijanje štruc v aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 štruci. SESTAVINE: – 2 francoski štruci– 10 dag sira gaude– 10 dag sira ementaler– 20-30 dag šunke– 7-8 večjih kislih kumaric– 100 g…

Preberi več