Anina kuhinja

Hrustljavi ocvrti hlebčki

Nezmešane sestavine v krožniku. Narejena zmes za hlebčke.   Cvrenje hlebčkov.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 3 minute ČAS CVRTJA: 3 minute Za 8 hlebčkov. SESTAVINE: – 3,5 zvrhane žlice moke – 3,5 žlice mleka – 0,5 vrečke pecilnega praška – 1 žlica olja – 1 jajce – ščepec soli, popra – mali ščepec sladkorja…

Preberi več

Kruhove kocke s šunko, sirom in jajcem v skodelici

Narezana šunka in nariban sir.   Vse sestavine premešane v posodi.   Dodajanje jajc.   Nepečene skodelice.         ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 10 minut Za dve osebi. Za dve skodelici. SESTAVINE: – 2 kosa kruha – 2 pesti sira – 8 rezin šunke – ščepec popra – 2…

Preberi več

Sendvič s tuno, majonezo in zelenjavo

Premazani polovički štručke z majonezo.   Obložen spodnji del štručke s solato in tuno. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 1 sendvič. SESTAVINE: – 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj) – 1 manjša konzerva tune v olivnem olju – 1 list zelene solate –  polovica srednje velikega…

Preberi več

Tortiljini zvitki s piščancem, feta sirom in solato

Mariniran piščanec.   Pripravljen feta nadev.   Pripravljena solata.   Pripravljen piščančji nadev.   Mazanje feta nadeva na tortiljo.   Premazana tortilja s feta in piščančjim nadevom.   Dodana solata.   Rezanje tortiljinega zvitka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 9 zvitkov. SESTAVINE: – 3 pšenične tortilje – manjša glavica solate – 200-250…

Preberi več

Piščančje bombice s sezamom in sirom

Meso z dodanimi sestavinami za marinado.   Moka  s soljo, oljem in na sredini narejeno jamico.   Vlivanje vzhajanega kvasa v mleku.   Zgneteno testo.   Testo po vzhajanju.   Pečeno meso in nariban sir.   Razdeljeno testo.   Nadevan en delček testa.   Oblikovanje bombice. Pritiskanje testa ob spodnji del.   Oblikovanje bombice z…

Preberi več

Ocvrti njoki z rožnato pomako

Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki.   Cvretje njokov.   Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži.   Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE:  – 500 g njokov – sol – olje – 1 zvrhana žlica kečapa – 1 zravnana žlica lahke majoneze…

Preberi več