Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Polnjeni tortiljini trikotniki s sirom in omako iz piščanca in rdečega fižola- Quesadille

Mariniran piščanec in ostale bistvene sestavine.

Mariniran piščanec ob pekoči čilijevi omaki.

Popečena čebula in piščančje meso.

Dokončana omaka.
Obrezovanje tortilj z namenom da bodo prave velikosti za ponev. Ostanke lahko porabite za mehiško solato, katere recept najdete tukaj.

Tortilja v ponvi, potresena s sirom in nadevana z omako.

Približno tako mora zgledati sir, preden zgornji del tortilje prepognete čez spodnji.

Pritrjevanje zgornjega dela tortilje na omako.

V ozadju mehiška solata s tortiljami, rdečim fižolom in koruzo.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 3 osebe.

SESTAVINE:

– 3 pšenične tortilje ( recept za domače tortilje najdete tukaj )
– 2 piščančja zrezka
– 100 g rdečega fižola iz konzerve
– 100 g koruze iz konzerve
– 6 žlic paradižnikovega pireja ( zmleti pelati )
– 1 vijolična čebula
– 3 večje pesti naribaneg sira ( priporočam mozzarelo, ki se lepo topi )
– 3 kapljice pekoče čili omake
– ščepec soli, popra, sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

  V ponvi segrejemo 2-3 žlice olja in ji dodamo na drobno narezano čebulo. Čebulo pražimo kakšne 3 minute na srednji do visoki temperaturi in medtem narežemo meso na manjše koščke in ga mariniramo-mu dodamo ščepec soli, popra in čilijevo omako. Ko je čebula malce popečena ji dodamo meso in pečemo kakšne par minut dokler ni pečeno tudi meso. V ponev zlijemo paradižnikov pire in dodamo še fižol ter koruzo, in po potrebi še malce soli in popra, ter čisto majhen ščepec sladkorja. Vse pokuhavamo dokler večina vode iz pireja ne izhlapi in nastane gosta omaka.
   Omako odstavimo in obrežemo tortilje ( obrezke lahko porabimo za mehiško solato z tortiljami, rdečim fižolom in koruzo, za katero recept najdete tukaj), če so slučajno prevelike za ponev. Nato ponev segrejemo na srednjo do višjo temperaturo ( 6/9) in ji dodamo 1-2 kapljici olja in vanjo položimo tortiljo. Le to potresemo z naribanim sirom in ji na spodnjo polovico dodamo omako. Počakamo da se sir na tortilji stopi, nato pa zgornji del prepognemo čez spodnjega in ga malce potapkamo da se lepo sprime k omaki. Nato nadevano tortiljo položimo na delovno površino in jo razrežemo na trikotnike. To ponovimo še z ostalima tortiljama, in čimprej postrežemo dokler so še tople. Priporočam da medtem ko pečete, že pečene trikotnike položite v segreto pečico na 50 stopinj, da bodo ostale tople.
  

DOBER TEK