|
Jajca v posodi. |
|
Jajca, moka, olje, sol, poper, origano in pecilni prašek v posodi. |
|
Zmiksana zmes. |
|
Zlivanje zmesi v pooljen pekač. |
|
Tuna in sir, ter v ozadju zmes v pekaču. |
|
Končan nepečen kolač. |
|
Pečen kolač v pekaču. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut priprave + 30 minut peke
Za 4 osebe.
SESTAVINE:
– 4 jajca
– 0,6-0,7 litra mleka
– 16 žlic moke
– 4-5 žlic olja
– polovica vrečke pecilnega praška
– zravnana čajna žlička soli
– 1/3 čajne žličke sladkorja
– ščepec origana
– 200 g ribanega sira
– 3 x 80 g konzerva tunine
OPIS PRIPRAVE:
Jajca, mleko, moko, pecilni prašek, sol, sladkor, origano in 2 žlici olja zmiksamo z električnim mešalnikom. Nastati mora zmes malce gostejša od zmesi za palačinke. Zmes nato zlijemo v pooljen pekač ( z preostalima 2 žlicama olja ), in ji po površini dodamo tuno ( iz konzerve dobro odlijemo olje, in jo razkosamo ) in nariban sir.
Vse skupaj položimo v segreto pečico na 190 stopinj za 30-35 minut. ( odvisno od željene zapečenosti )
Zraven odlično paše paradižnikova solata z belim fižolom.
DOBER TEK
Odlično!!:)
Preprosto,vedno uspe in vsi so navdušeni!:)
Super, to pa vedno rada slišim. 🙂 Hvala!