Anina kuhinja

Enostavni tunin kolač s sirom

Jajca v posodi.

Jajca, moka, olje, sol, poper, origano in pecilni prašek v posodi.

Zmiksana zmes.

Zlivanje zmesi v pooljen pekač.

Tuna in sir, ter v ozadju zmes v pekaču.

Končan nepečen kolač.

Pečen kolač v pekaču.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut priprave + 30 minut peke

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 4 jajca
– 0,6-0,7 litra mleka
– 16 žlic moke
– 4-5 žlic olja
– polovica vrečke pecilnega praška
– zravnana čajna žlička soli
– 1/3 čajne žličke sladkorja
– ščepec origana
– 200 g ribanega sira
– 3 x 80 g konzerva tunine

OPIS PRIPRAVE:

   Jajca, mleko, moko, pecilni prašek, sol, sladkor, origano in 2 žlici olja zmiksamo z električnim mešalnikom. Nastati mora zmes malce gostejša od zmesi za palačinke. Zmes nato zlijemo v pooljen pekač ( z preostalima 2 žlicama olja ), in ji po površini dodamo tuno ( iz konzerve dobro odlijemo olje, in jo razkosamo ) in nariban sir.
   Vse skupaj položimo v segreto pečico na 190 stopinj za 30-35 minut. ( odvisno od željene zapečenosti )
   Zraven odlično paše paradižnikova solata z belim fižolom.

DOBER TEK

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.