Sir, šunka, suha salama, kisla smetana, kečap, origano in poper v posodi. |
V posodo dodano še eno jajce. |
Izgled končanega namaza. |
Namazani kruhki pred peko. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut
Za 20 nadevanih kosov francoske štručke.
– francoske štručke ( Lahko tudi navaden kruh, če le teh nimate. Recept za domače francoske štruce najdete tukaj )
– 300 g pica šunke
– 15 kosov narezane suhe salame
– 1 jajce
– 1 zvrhana žlica kisle smetane
– 2 žlici kečapa
– 1 velika pest naribanega sira
– ščepec origana, popra
Šunko in suho salamo narežemo na manjše kocke ( pol cm ), ter jim dodamo sir, kislo smetano, kečap, jajce, poper in origano. Vse sestavine dobro premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo narezan kruh ali narezano francosko štuco. Vsak kos posebej nadevamo z namazom ( pazimo da vsaj pol cm ob robu ne namažemo, saj se bo nadev stopil, in bo tako stekel čez rob koščka ).
Položimo jih v segreto pečico na 180 stopinj za približno 10-15 minut. Postrežemo še tople. Namaz lahko pripravite že vnaprej in ga hranite v hladilniku.
Kruhke priporočam za razna praznovanja, ker so hitro pripravljeni in vedno navdušijo.