Anina kuhinja

Pšenični takitosi s piščancem

Domače pšenične tortilje.

Marinirano piščančje meso.

Nepopečeni tacitosi.

Tacitosi s smetanovo čebulno omako. (recept zanjo tukaj )

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 8-10 tacitosov. ( odvisno od velikosti zrezkov )

SESTAVINE:

– 2 srednje velika piščančja zrezka
– 2- 3 srednje veliki tortilji ( če vam iz mesa nastane 8 koščkov potem 2, drugače več )
– ščepec soli, popra, paprike v prahu
-čili ( po želji )
– 1,5 dcl olja
– zobotrebci

OPIS PRIPRAVE:

   Piščančje meso narežemo na približno deset delov ( koščki naj bodo kakšen cm, dva debeli in 3-4 dolgi ). Meso nato potresemo s soljo, poprom, papriko v prahu in čijem ( če imate radi pekoče jedi, drugače ni nujno ), mu dodamo 2-3 žlice olja. Meso nato dobro premešamo z vsemi sestavinami in ga pustimo marinirati ( če imate čas, vsaj pol ure,.. če se vam mudi, bo tudi brez mariniranja meso okusno ).
   Ko je meso pripravljeno ga položimo v segreto ponev in ga pečemo kakšne par minut.Nato na četrtine narežemo pšenične tortilje ( recept za domače pšenične tortilje dobite tukaj ) in z enim kosom mesa nadevamo eno četrtino tortilje. Tortiljo zavijemo okrog mesa kot rolado in jo pritrdimo z slabo polovičko zobotrebca. To ponavljamo dokler ne zmanjka mesa.
  Ko imamo vse pripravljeno, v ponev zlijemo dcl olja, počakamo da se segreje na srednji vročini (recimo 6/7 od 9 ) in medtem pripravimo posodo obloženo z papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje. Ko je olje segreto, vanj položimo tacitose in jih cvremo kakšnih 20 sekund na eni in 20 sekund na drugi strani, da se rumenkasto zapečejo. Nato jih položimo v posodo in jih postrežemo.
  Nasvet – odlično se prilegajo k raznim omakam in k krompirčku.

DOBER TEK!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.