Anina kuhinja

Jagodna penasta krema na zmletih piškotih z baziliko

Saj vem, da trenutno jagode niso v sezoni. Brez težav lahko odmrznete zamrznjene. Samo pazite, da jih položite v cedilo čez noč ali vsaj za nekaj ur, da odvečna tekočina steče proč, drugače bo krema preredka. 😉 Meni so ostale od snemanja oddaje in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi bi iz teh…

Preberi več

Nizka čokoladna torta s pistacijami in brusnicami

Tortica je bila namenjena moji mamici, veliki ljubiteljici temne čokolade, ki je imela v soboto rojstni dan. 😉  Vse najboljše še tukaj mami. 🙂 Za pekač premera 28 cm. Za 14 kosov. Čas priprave: 20 minut + čas peke Sestavine: – 200 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava) – 220 g masla – 160…

Preberi več

Masa royal – royal icing – masa za okraske

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in rožnato glazuro.(tukaj) Če želite sami ustvarjati doma, je ta masa idealna za to.  😉 Sestavine: – 1 beljak – 230-250 g sladkorja v prahu – 1/3 čajne žličke limoninega soka – 1/2 čajne žličke koruznega škroba Opis priprave: Beljak z vilico malce stepemo, da nastane redka bela zmes. Vmešamo…

Preberi več

Rožnati frosting / glazura iz kremnega sira za tortice

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in za okraske (tukaj). Čas priprave: 10 minut Za 15 tortic. Sestavine: – 80 g masla – 155 g kremnega sira – 300 g sladkorja v prahu – 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata – 1/6 čajne žličke rdečega barvila v gelu (naročite ga lahko preko spleta, ker ga pri nas…

Preberi več

Čokoladne ravne tortice / cupcake

Za 24 malih tortic. Čas priprave: 35-40 minut (skupaj s peko) Sestavine: – 250 g sladkorja – 140 g moke – 60 g kakava v prahu – 1 čajna žlička sode bikarbone IN pecilnega praška – 2/3 čajne žličke soli – 1,3 jajca – 1,5 dcl mleka – 0,8 dcl olja – 1 čajna žlička…

Preberi več

Porabimo staro potičko / biskvit recept

Že nekaj dni me na kuhinjskem pultu čaka pehtranka, ki nekako ni našla poti v najine želodčke. In ker je že lepo zgubila ves svoj sočen šarm, sem se odločila, da jo namesto običajnega načina (ko je nadrobim v mleko) porabim na malce bolj domiseln način. Na tak način lahko porabite katerokoli pecivo, kolač, potičko,…

Preberi več

Jabolčni zavitek z medeno karamelo, cimetom in orehi

Za 2 osebi. Čas priprave: 40 minut Sestavine: – 2 večja jabolka – 2 žlici sladkorja – 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja – 1 čajna žlička meda – dober ščep cimeta – 100 g vlečenega testa (1 list) – 1-2 žlici masla – 1 pest orehov Opis priprave: V ponev stresemo sladkor, vanilijev sladkor in med….

Preberi več

Bananini orehovi mini mafini z nutelo

Za 35 majhnih mafinov ali za 12 velikih. Čas priprave: 45 minut Sestavine: – 2 dcl mleka -0,5 dcl olja – 90 g sladkorja – 280 g moke – vrečka pecilnega praška – vrečka vanilijevega sladkorja – 2 mali jajci – 1-2 pesti orehov – 2 manjši banani – nutela Opis priprave: Jajca in sladkor…

Preberi več

Praznična jabolčna marmelada

Oh joj, odkar sem na svojem sem se prelevila v pravo gospodinjo. Moja shramba je polna različnih marmelad in vsega in svašta. Ampak kakšen občutek, ustvariti nekaj domačega, zdravega in prihraniti domači pridelek. Sploh pa je veliko bolje, kot vse kar prodajajo v trgovinah. 😉 Za 6 manjših kozarčkov. Čas priprave: 1,5 ure Sestavine: –…

Preberi več

Jajčne kruhove rezine s cimetom, jabolki in orehi

Postajam vedno večji ekspert za jabolčne jedi. Edina stvar, ki je imam vedno več in je kar nikakor ne moreva pojesti so prav jabolka. Prav vsak od domačih, ki zadnje čase pride na obisk nama prinese še vrečko jabolk. 😉 Tako sem včeraj naredila super enostavno večerjo in mislim, da jo bom v roku enega…

Preberi več

[sg_popup id=1]