Sestavine:
800-1000 gramov Perutnina Ptuj piščančjega fileja
2 čajni žlički suhega česna
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke mletega popra
5-6 žlic moke
1 čebula
7-10 suhih češnjevih paradižnikov hranjenih v olju
200 ml sladke smetane
100 ml vode
1/2 čajne žličke suhega origana in peteršilja
sveža bazilika po okusu
Ideja za postrežbo:
– testenine
– riž
– pire krompir
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Piščančja prsa razpolovimo. Dodamo jim polovico česna, polovico soli, poper in sladko papriko. Vtremo.
V posodo dodamo olje in ga segrejemo. Meso povaljamo po moki in popečemo.
Takega odstranimo. V ponev dodamo še malo olja in na njem popečemo čebulo, ki jo posolimo da se bo hitreje spustila.
Ko se čebula spusti dodamo razpolovljene sušene paradižnike in namočen preostanek suhega česna. Popražimo da zadišita, nato pa dodamo nazaj meso. Zalijemo s smetano, vodo in dodamo sol, origano in peteršilj.
Premešamo in kuhamo pokriti nekih 30-40 minut.
Postrežemo z željeno prilogo.