Anina kuhinja

Piščanec v smetanovi omaki s sušenimi paradižniki ali tiktok marry me chicken

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

800-1000 gramov Perutnina Ptuj piščančjega fileja
2 čajni žlički suhega česna
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke mletega popra
5-6 žlic moke
1 čebula
7-10 suhih češnjevih paradižnikov hranjenih v olju
200 ml sladke smetane
100 ml vode
1/2 čajne žličke suhega origana in peteršilja
sveža bazilika po okusu

Ideja za postrežbo:
– testenine
– riž
– pire krompir

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Piščančja prsa razpolovimo. Dodamo jim polovico česna, polovico soli, poper in sladko papriko. Vtremo.

V posodo dodamo olje in ga segrejemo. Meso povaljamo po moki in popečemo.

Takega odstranimo. V ponev dodamo še malo olja in na njem popečemo čebulo, ki jo posolimo da se bo hitreje spustila.

Ko se čebula spusti dodamo razpolovljene sušene paradižnike in namočen preostanek suhega česna. Popražimo da zadišita, nato pa dodamo nazaj meso. Zalijemo s smetano, vodo in dodamo sol, origano in peteršilj.

Premešamo in kuhamo pokriti nekih 30-40 minut.

Postrežemo z željeno prilogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]