Sestavine:
4 jajca
1 lonček sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
5 jabolk
1 1/2 lonček moke
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
100 gramov maka
50 gramov orehovih jedrc
1/2 čajne žličke cimeta
3-4 žlice ruma
1 lonček mleka
1 lonček olja ali stopljenega masla
Limonina lupinica ene bio limone
Sok polovice limone
+
210 gramov temne čokolade
210 gramov sladke smetane
LONČEK naj bo velikosti cca jogurtovega lončka.
Postopek:
NatisniJabolka olupimo in naribamo. Moko, mak, cimet in pecilni prašek zmešamo. Orehe grobo narežemo in dodamo k moki.
Jajcem dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Stepamo do svetlo rumene barve.
Vmešamo naribana jabolka, in suhe sestavine. Na koncu pa še olje, rum, limonin sok, limonino lupinico in mleko.
Vlijemo v namaščen pekač in pečemo 40-45 minut na 180 stopinj, da zobotrebec iz peciva pride ven čist.
Pecivo delno ohladimo. Sladko smetano zavremo. Odstavimo in vmešamo čokolado. Počakamo nekaj minut in premešamo v fin preliv. Prelijemo čez pecivo.
Popolnoma ohladimo. Zrežemo na kocke in okrasimo z orehi in rozinami.