Anina kuhinja

Pecivo gibanica s temno čokolado

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 40-45 minut

Sestavine:

4 jajca
1 lonček sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
5 jabolk
1 1/2 lonček moke
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
100 gramov maka
50 gramov orehovih jedrc
1/2 čajne žličke cimeta
3-4 žlice ruma
1 lonček mleka
1 lonček olja ali stopljenega masla
Limonina lupinica ene bio limone
Sok polovice limone

+
210 gramov temne čokolade
210 gramov sladke smetane

LONČEK naj bo velikosti cca jogurtovega lončka.

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in naribamo. Moko, mak, cimet in pecilni prašek zmešamo. Orehe grobo narežemo in dodamo k moki.

Jajcem dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Stepamo do svetlo rumene barve.

Vmešamo naribana jabolka, in suhe sestavine. Na koncu pa še olje, rum, limonin sok, limonino lupinico in mleko.

Vlijemo v namaščen pekač in pečemo 40-45 minut na 180 stopinj, da zobotrebec iz peciva pride ven čist.

Pecivo delno ohladimo. Sladko smetano zavremo. Odstavimo in vmešamo čokolado. Počakamo nekaj minut in premešamo v fin preliv. Prelijemo čez pecivo.

Popolnoma ohladimo. Zrežemo na kocke in okrasimo z orehi in rozinami.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.