Anina kuhinja

Dubajske pistacijine čokoladne hrustljave kroglice

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: Cca 20 kroglic

Sestavine:

225 gramov instant MAMA vermicelli riževih rezancev
100 gramov masla
300 gramov pistacijinega namaza

250 gramov mlečne ali temne čokolade
1 žlica kokosovega olja
pistacije za okras

Postopek:

Natisni

Rezance dodamo v multipraktik in jih zmiksamo na drobne delčke.

Maslo stopimo in na srednji temperaturi pražimo rezance da postanejo zlato rjave barve. Takšne odstavimo. Ohladimo do toplega in vmešamo pistacijin namaz. Ohladimo v hladilniku do čvrstega.

Oblikujemo kroglice in jih položimo nazaj v hladilnik za čas topljenja čokolade.

Čokolado stopimo na pari skupaj s kokosovim oljem.

Hladne kroglice potopimo v čokolado, malo otresemo, nato pa odložimo na papir za peko ter jim na vrh dodamo pistacijo.

Počakamo da se čokolada strdi nato pa postrežemo. Hranimo jih na hladnem.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.