Anina kuhinja

Nutellina baklava

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: cca 40-50 manjših baklav - pekač velikosti cca 28x37

Sestavine:

600 gramov vlečenega testa
250 gramov masla
900 gramov Nutelle + 150-200 gramov za okras
400 gramov mletih lešnikov
300 ml vode
500 gramov sladkorja
6 žlic limoninega soka
1 čajna žlička vanilijeve arome
grobo narezani lešniki za okras

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

V kozico dodamo vodo, sladkor, limonin sok in vanilijevo aromo. Zavremo, nato pa temperaturo znižamo in kuhamo 15-20 minut. Sirup ohladimo.

Maslo stopimo. V posodi zavremo vodo in odstavimo. V vodo postavimo kozarec Nutelle, da se stopi in bo lepše mazljiva.

Pekač namastimo. Dodamo 4 sloje vlečenega testa. Vsak sloj namastimo s stopljenim maslom. Četrti sloj testa premažemo z Nutello in potresemo z lešniki. Postopek ponavljamo dokler ne zmanjka vse sestavin. Zaključimo s štirimi sloji testa. Vrh premažemo z maslom in zrežemo. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva.

Še vroče baklave prelijemo s sirupom. Z nožem po vročih baklavah, nežno zdrsimo tam kjer so prerezane, da jih bomo lažje odstranili.

Popolnoma jih ohladimo. Ohlajene okrasimo z Nutello in grobo narezanimi lešniki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.