Sestavine:
Sestavine za testo:
350 gramov moke
3 večji rumenjaki
1 žlica limoninega soka
250 gramov hladnega masla
1/5 čajne žličke soli
1 čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
4 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
limonina lupinica polovice bio limone
Sestavine za nadev:
4-6 žlic pomarančne marmelade/džema (ali marelične, breskvine)
3 večji beljaki
150 gramov kristalnega sladkorja
240 gramov mletih orehov
1/5 čajne žličke soli
1 čajna žlička Dr. Oetker rumove arome
1 čajna žlička cimeta
limonina lupinica polovice bio limone
+ Dr. Oetker sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniV multipraktik dodamo moko, sladkor v prahu, pecilni prašek, sol in narezano hladno maslo. Miksamo da postane maslo v velikosti graha. Takrat dodamo rumenjaka, limonin sok, lupinico in vanilijevo aromo. Zmiksamo da se oblikuje testo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in ga dobro namastimo. Po njem s prsti testo čimbolj enakomerno razporedimo. Pekač položimo v hladilnik za 30 minut.
Po tem času ga prebodemo z vilico. Peki papir malo zmočimo in zmečkamo. Razporedimo ga čez testo. Po njem potresemo suh riž da z njim obtežimo testo. Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 20 minut. Po peki peki papir in riž odstranimo. Riž lahko prihranimo za naslednjo “slepo peko”.
Medtem z vilico zmešamo beljake da se razbijejo. Dodamo jim vse ostale sestavine za nadev, razen marmelade. Premešamo.
Pečeno testo premažemo z marmelado, nato pa še z nadevom. Predlagam da ga po žlicah razporedite po površini in nato z žlico previdno razmažete.
Pekač položite nazaj v pečico za 20 minut. Temperaturo pečice pa znižate na 170 stopinj.
Pecivo v celoti ohladite. Ohlajeno pokrijete s folijo za živila in položite v hladilnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.
Ohlajeno pecivo zrežete na poljubne rezine in potresete s sladkorjem v prahu.