Anina kuhinja

Rolada z mascarponejevo kremo in višnjami

Stepen sneg ob ostalih sestavinah.   Končana zmes za rolado.   Pečen biskvit za rolado.   Prevrnjen biskvit na zelo vlažni kuhinjski krpi. Peki papir še ni odstranjen.   Odstranjen peki papir. Biskvit potresen z sladkorjem v prahu.   Vmešavanje mascarpone sira v stepeno sladko smetano.   Zvijanje rolade skupaj s servetom.   Odvita ohlajena…

Preberi več

Metrski kolač malce drugače

Stepeni rumenjaki in sladkor. ( enako pri svetlem in temnem biskvitu ) Presejanje moke, pecilnega praška, kakava in čokolade v prahu v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje. Vmešavanje snega v preostale sestavine. Nepečen temni biskvit v pripravi na peko. Presejanje moke in pecilnega praška v stepene rumenjake s sladkorjem,…

Preberi več

Sirov zavitek / štrudelj s pehtranom

Olje sol in moka v posodi. Vmešavanje mlačne vode v preostale sestavine. Narejeno testo. Razvelečno testo namazano z nadevom na spodnjem delu in s kislo smetano na zgornjem delu. Prepognjeno testo, namazano na spodnjem delu z nadevom, na zgornjem pa s kislo smetano. Zvito testo. Nepečeni štrudelj na pekaču. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Čokoladno pecivo z vanilijevo kremo

V ozadju stepeni rumenjaki in sladkor. Spredaj sneg in zmešana moka s kakavom in čokolado v prahu, ter pecilnim praškom. Presejanje suhih sestavin v ostale. Suhe sestavine ki se niso presejale. Te vržemo stran. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit. Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom. Skuhan vanilijev puding. Stopljena margarina levo….

Preberi več

Enostavni svetlo temni biskvit

Presejanje moke in pecilnega praška v preostalo zmes. Vmešanje snega v preostalo zmes. V preostalo polovico vmešamo še kakav in čokolado v prahu. Prelijemo temno zmes čez svetlo. Pečen biskvit v pekaču. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za manjši pekač. ( približno 20×40 cm ) SESTAVINE: – 4 večja jajca– 10 žlic sladkorja– 13 žlic…

Preberi več

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi. Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Narejeno testo. Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja. Krog razdeljen na osmine. Ustvarjanje rogljička. Mazanje rogljičkov z rumenjaki. Pečeni rogljički. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri Za približno 30 rogljičkov. SESTAVINE: – 750-800…

Preberi več

Lešnikov biskvit z nougat / lešnikovo čokolado

Stepeni rumenjaki z sladkorjem. Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo. Zmes za biskvit brez snega. Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade. Nepečen lešnikov biskvit s čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 50 minut Za pekač prb. 20×40 cm. SESTAVINE: – 5 jajc– 10 zravnanih žlic sladkorja– 10 žlic mleka– 10 žlic…

Preberi več

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov. Pekač velikosti približno 40×60 cm. SESTAVINE: – 4 jabolka– 5 jajc– 250 g sladkorja– 1 vrečka vanilin sladkorja–…

Preberi več

[sg_popup id=1]