Sestavine:
Sestavine za testo:
350 gramov moke
150 ml mleka
50 gramov masla
30 gramov sladkorja
Vrečka vanilin sladkorja
1 večje jajce
4 žlice ruma
2/3 kocke svežega kvasa
4 grami soli
Sestavine za nadev:
350 ml mleka
1 žlica sladkorja
Vrečka vanilijevega pudinga
50 gramov masla
1 kozarček ali cca 8 polnih žlic Bonne Maman čokoladnega namaza
120 gramov čokoladnih kapljic
+ jajce za premaz
+ sladkor za posip – opcijsko
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo nadev. Četrtino mleka zmešamo s puding praškom. Tri četrtine mleka zavremo in mu vmešamo puding mešanico in sladkor. Kuhamo da se zgosti. Vmešamo maslo. Nato po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo. V ohlajen puding vmešamo čokoladne kapljice.
Mleko segrejemo do toplega. V polovico vmešamo žlico sladkorja in nadrobimo kvas. Pokrijemo za 10 minut.
V drugo polovico mleka vmešamo preostali sladkor, maslo in rum. Mešamo da se sladkor stopi. Jajce stepemo z vilico.
V moko vmešamo vzhajan kvas, nato sol, nato masleno mleko in na koncu še jajce.
Gnetemo 15-20 minut. Testo oblikujemo v hlebček in ga pustimo vzhajati 45 minut.
Po tem času ga razdelimo na dva dela.
Vsak del razvaljamo v večji krog – ta naj bo za 2-3 centimetre večji od izbranega pekača.
Položimo v namaščen pekač. Po dnu namažemo polovico čokoladnega namaza. Pokrijemo s polovico puding kreme. Robove zavihamo.
Pustimo vzhajati 20 minut, nato pa premažemo s stepenim jajcem, potresemo s kristalnim sladkorjem in položimo na zgornjo tretjino segrete pečice na 200 stopinj za 25 minut.
Ohladimo, nato pa zrežemo.