Anina kuhinja

Kvašena čokoladna puding pita

Čas priprave: Cca 25-30 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 2 piti premera 26-28 cm ali večji pravokotni pekač

Sestavine:

Sestavine za testo:
350 gramov moke
150 ml mleka
50 gramov masla
30 gramov sladkorja
Vrečka vanilin sladkorja
1 večje jajce
4 žlice ruma
2/3 kocke svežega kvasa
4 grami soli

Sestavine za nadev:
350 ml mleka
1 žlica sladkorja
Vrečka vanilijevega pudinga
50 gramov masla
1 kozarček ali cca 8 polnih žlic Bonne Maman čokoladnega namaza
120 gramov čokoladnih kapljic

+ jajce za premaz
+ sladkor za posip – opcijsko

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo nadev. Četrtino mleka zmešamo s puding praškom. Tri četrtine mleka zavremo in mu vmešamo puding mešanico in sladkor. Kuhamo da se zgosti. Vmešamo maslo. Nato po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo. V ohlajen puding vmešamo čokoladne kapljice.

Mleko segrejemo do toplega. V polovico vmešamo žlico sladkorja in nadrobimo kvas. Pokrijemo za 10 minut.

V drugo polovico mleka vmešamo preostali sladkor, maslo in rum. Mešamo da se sladkor stopi. Jajce stepemo z vilico.

V moko vmešamo vzhajan kvas, nato sol, nato masleno mleko in na koncu še jajce.

Gnetemo 15-20 minut. Testo oblikujemo v hlebček in ga pustimo vzhajati 45 minut.

Po tem času ga razdelimo na dva dela.
Vsak del razvaljamo v večji krog – ta naj bo za 2-3 centimetre večji od izbranega pekača.

Položimo v namaščen pekač. Po dnu namažemo polovico čokoladnega namaza. Pokrijemo s polovico puding kreme. Robove zavihamo.

Pustimo vzhajati 20 minut, nato pa premažemo s stepenim jajcem, potresemo s kristalnim sladkorjem in položimo na zgornjo tretjino segrete pečice na 200 stopinj za 25 minut.

Ohladimo, nato pa zrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.