Anina kuhinja

Jabolčne cimetove pite iz listnatega testa

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 4 večje pite

Sestavine:

1 zavitek svežega valjanega listnatega testa
3 jabolka
1 Dr. Oetker vanilijev strok
2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu
1/3 čajne žličke cimeta
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica limoninega soka
20 gramov Dr.Oetker koruznega škroba + 150 ml vode
50 ml mleka (rastlinskega ali kravjega) za premaz

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in zrežemo. Zmešamo jih s sladkorjem, semeni vanilijevega stroka in cimetom. Vodo, limonin sok, limonino lupinico in koruzni škrob zmešamo.

V posodo dodamo toliko vode da pokrije dno in jo zavremo. Dodamo jabolka, premešamo, pokrijemo ter kuhamo 20 minut. Po tem času posodo odkrijemo in kuhamo nekih 5 minut da večino vode izhlapi. Vlijemo puding zmes in kuhamo da se nadev zgosti.

Pokrijemo ga s folijo za živila in ohladimo.

Testo zrežemo na trakove kot vidite na sliki. Polovico traku premažemo s polno žlico jabolčnega nadeva. Pokrijemo z nenamazano polovico testa in zatesnimo z vilico. Zarežemo črte in premažemo z mlekom.

Pečemo na zgornji tretjini segrete pečice na 180 stopinj, nekih 25 minut da se zlato rjavo obarvajo. V kolikor imamo parno pečico vključite drugo stopnjo pare ali na dno dodajte skledo z vodo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.