Anina kuhinja

Veganski tofu kolač s čokoladnim prelivom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: /

Sestavine:

Sestavine:
200 gramov bele moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška
150 gramov dmBio rastlinskega mleka (ovseno, mandljevo, ..)
180 gramov dmBio kristalnega sladkorja
1/3 čajne žličke soli
60 gramov rastlinskega masla/margarine sobne temperature
50 gramov dmBio rastlinskega olja
75 gramov dmBio tofuja
1 žlica vanilijeve paste ali aroma

Sestavine za preliv:
250 gramov dmBio temne čokolade
250 gramov dmBio rastlinske smetane (kokosove, mandljeve..)
+
sadje opcijsko

Postopek:

Natisni

Moko in pecilni prašek premešamo. Sladkor in sol prav tako zmešamo. Rastlinsko mleko pripeljemo do vretja in jo vmešamo k sladkorju. Mešamo da se sladkor stopi.

K sladkorju vmešamo maslo in nato še olje. Mešamo da so sestavine dobro povezane.

Tofu zmiksamo do finega. Vmešamo ga k tekoči mešanici. Dodamo vanilijevo aromo/pasto.

Nato pa vmešamo suhe sestavine.

Enotno zmes prelijemo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35 minut – zobotrebec mora iz zmesi priti čist.

Po tem času kolač ohladimo.

Smetano za preliv zavremo. Odstavimo in vanjo dodamo nadrobljeno čokolado. Počakamo nekaj minut, nato pa premešamo.

Postrežemo skupaj s kolačem in poljubnim sadjem.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.