Sestavine:
Sestavine:
200 gramov bele moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška
150 gramov dmBio rastlinskega mleka (ovseno, mandljevo, ..)
180 gramov dmBio kristalnega sladkorja
1/3 čajne žličke soli
60 gramov rastlinskega masla/margarine sobne temperature
50 gramov dmBio rastlinskega olja
75 gramov dmBio tofuja
1 žlica vanilijeve paste ali aroma
Sestavine za preliv:
250 gramov dmBio temne čokolade
250 gramov dmBio rastlinske smetane (kokosove, mandljeve..)
+
sadje opcijsko
Postopek:
NatisniMoko in pecilni prašek premešamo. Sladkor in sol prav tako zmešamo. Rastlinsko mleko pripeljemo do vretja in jo vmešamo k sladkorju. Mešamo da se sladkor stopi.
K sladkorju vmešamo maslo in nato še olje. Mešamo da so sestavine dobro povezane.
Tofu zmiksamo do finega. Vmešamo ga k tekoči mešanici. Dodamo vanilijevo aromo/pasto.
Nato pa vmešamo suhe sestavine.
Enotno zmes prelijemo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35 minut – zobotrebec mora iz zmesi priti čist.
Po tem času kolač ohladimo.
Smetano za preliv zavremo. Odstavimo in vanjo dodamo nadrobljeno čokolado. Počakamo nekaj minut, nato pa premešamo.
Postrežemo skupaj s kolačem in poljubnim sadjem.