Anina kuhinja

Metrski kolač malce drugače

Stepeni rumenjaki in sladkor. ( enako pri svetlem in temnem biskvitu ) Presejanje moke, pecilnega praška, kakava in čokolade v prahu v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje. Vmešavanje snega v preostale sestavine. Nepečen temni biskvit v pripravi na peko. Presejanje moke in pecilnega praška v stepene rumenjake s sladkorjem,…

Preberi več

Sirov zavitek / štrudelj s pehtranom

Olje sol in moka v posodi. Vmešavanje mlačne vode v preostale sestavine. Narejeno testo. Razvelečno testo namazano z nadevom na spodnjem delu in s kislo smetano na zgornjem delu. Prepognjeno testo, namazano na spodnjem delu z nadevom, na zgornjem pa s kislo smetano. Zvito testo. Nepečeni štrudelj na pekaču. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Čokoladno pecivo z vanilijevo kremo

V ozadju stepeni rumenjaki in sladkor. Spredaj sneg in zmešana moka s kakavom in čokolado v prahu, ter pecilnim praškom. Presejanje suhih sestavin v ostale. Suhe sestavine ki se niso presejale. Te vržemo stran. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit. Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom. Skuhan vanilijev puding. Stopljena margarina levo….

Preberi več

Enostavni svetlo temni biskvit

Presejanje moke in pecilnega praška v preostalo zmes. Vmešanje snega v preostalo zmes. V preostalo polovico vmešamo še kakav in čokolado v prahu. Prelijemo temno zmes čez svetlo. Pečen biskvit v pekaču. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za manjši pekač. ( približno 20×40 cm ) SESTAVINE: – 4 večja jajca– 10 žlic sladkorja– 13 žlic…

Preberi več

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi. Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Narejeno testo. Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja. Krog razdeljen na osmine. Ustvarjanje rogljička. Mazanje rogljičkov z rumenjaki. Pečeni rogljički. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri Za približno 30 rogljičkov. SESTAVINE: – 750-800…

Preberi več

Lešnikov biskvit z nougat / lešnikovo čokolado

Stepeni rumenjaki z sladkorjem. Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo. Zmes za biskvit brez snega. Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade. Nepečen lešnikov biskvit s čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 50 minut Za pekač prb. 20×40 cm. SESTAVINE: – 5 jajc– 10 zravnanih žlic sladkorja– 10 žlic mleka– 10 žlic…

Preberi več

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov. Pekač velikosti približno 40×60 cm. SESTAVINE: – 4 jabolka– 5 jajc– 250 g sladkorja– 1 vrečka vanilin sladkorja–…

Preberi več

Mančmelov – Munchmellow

Spečen biskvit. Stopljena čokolada. Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom. Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil. Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti približno 20 x 40 cm. SESTAVINE: -5 jajc– 140 g moke– 1 vrečka pecilnega praška– 170 g sladkorja–…

Preberi več

[sg_popup id=1]