Anina kuhinja

Angelske solze

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 55 minut

Količina: za pekač cca 36x23 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
300 gramov moke
80 gramov sladkorja v prahu
1 vrečka vanilijevega sladkorja
150 gramov hladnega masla
1 jajce
1 čajna žlička pecilnega praška
1 žlica limoninega soka

Sestavine za nadev:
6 rumenjakov
1 celo jajce
80 gramov sladkorja v prahu
2 vrečki vanilijevega sladkorja
500 gramov skute
400 ml mleka
100 ml olja
2 vrečki vanilijevega pudinga ali 80 gramov koruznega škroba

Sestavine za beljakov nadev:

6 beljakov
ščepec soli
6 žlic kristalnega sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja

Postopek:

Natisni

Moko, pecilni prašek in sladkor zmešamo. Dodamo narezano maslo in z rokami nadrobimo (ali z multipraktikom). Dodamo jajce in limonin sok in mešamo da se oblikuje testo. Tega razporedimo po namaščenem pekaču obloženem s papirjem za peko. Položimo v hladilnik za čas priprave nadeva.

V posodi zmešamo jajce, rumenjake in sladkor, ter vanilijev sladkor. Dodamo vse ostale sestavine za nadev in mešamo da se povežejo v enotno zmes. To prelijemo čez podlago in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30 minut. Po tem času temperaturo znižamo na 150 in pečemo še nadaljnih 10 minut.

Pekač vzamemo iz pečice in pečico pustimo prižgano. V posodi stepemo beljake s ščepcem soli. Ko so čvrsti po delih vmešamo sladkor. Stepamo da se sneg lepo posveti in sladkor v njem ni več zrnast. Ta proces zna malce trajati – nekih 5-10 minut.

Sneg razporedimo po pecivu. Ne zravnamo ga, ampak pustimo malce razgibanega.

Pekač položimo nazaj v segreto pečico in pečemo 15 minut. Nato pečico ugasnemo in odpremo in ga pustimo da se ohladi. Ohlajenega položimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan pa ga zrežemo in postrežemo.

Angelske solze sem pripravljala z novim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6 in s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirano parne pečice.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.