Sestavine:
Sestavine za podlago:
300 gramov moke
80 gramov sladkorja v prahu
1 vrečka vanilijevega sladkorja
150 gramov hladnega masla
1 jajce
1 čajna žlička pecilnega praška
1 žlica limoninega soka
Sestavine za nadev:
6 rumenjakov
1 celo jajce
80 gramov sladkorja v prahu
2 vrečki vanilijevega sladkorja
500 gramov skute
400 ml mleka
100 ml olja
2 vrečki vanilijevega pudinga ali 80 gramov koruznega škroba
Sestavine za beljakov nadev:
6 beljakov
ščepec soli
6 žlic kristalnega sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
Postopek:
NatisniMoko, pecilni prašek in sladkor zmešamo. Dodamo narezano maslo in z rokami nadrobimo (ali z multipraktikom). Dodamo jajce in limonin sok in mešamo da se oblikuje testo. Tega razporedimo po namaščenem pekaču obloženem s papirjem za peko. Položimo v hladilnik za čas priprave nadeva.
V posodi zmešamo jajce, rumenjake in sladkor, ter vanilijev sladkor. Dodamo vse ostale sestavine za nadev in mešamo da se povežejo v enotno zmes. To prelijemo čez podlago in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30 minut. Po tem času temperaturo znižamo na 150 in pečemo še nadaljnih 10 minut.
Pekač vzamemo iz pečice in pečico pustimo prižgano. V posodi stepemo beljake s ščepcem soli. Ko so čvrsti po delih vmešamo sladkor. Stepamo da se sneg lepo posveti in sladkor v njem ni več zrnast. Ta proces zna malce trajati – nekih 5-10 minut.
Sneg razporedimo po pecivu. Ne zravnamo ga, ampak pustimo malce razgibanega.
Pekač položimo nazaj v segreto pečico in pečemo 15 minut. Nato pečico ugasnemo in odpremo in ga pustimo da se ohladi. Ohlajenega položimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan pa ga zrežemo in postrežemo.
Angelske solze sem pripravljala z novim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6 in s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirano parne pečice.