Goveji zrezki v vinski omaki s špinačnimi polnozrnatimi štruklji so bili narejeni v le 5 minutah, če odštejem da so se potem kuhali sami. 😉 Z dodatkom polnozrnatih špinačnih štrukljev, ki sem jih na poti pobrala v centru Ljubljane in postregla zraven, so sestavljali pravi bogat in omamno dober krožnik. Mimogrede, njihove štruklje lahko kupiš…
Mesna musaka z jajčevci
Mesna musaka z jajčevci je nastala iz mojih vrtnih jajčevcev, ki jih je bilo letos na pretek. Na ta način sem jih skrila v jed in sta jih z veseljem pojedla tudi moja malčka. Recept sem pripravljala s pripomočki Fackelmann. Z njihovo mini mandolino, ki jo z lahkoto postavite v posodo ali skledo in režete…
Kremna rižota s panceto in grahom
Kremna rižota s panceto in grahom me odnese 7 let nazaj, ko sem se učila priprave prave rižote na kuhaskem tečaju v Toskani. Delali smo točno tako in zadnjič sem se spomnila nanjo, ko sem v trgovini zagledala sladko panceto. Odločila sem se da jo pripravim in bila je božanska. Recept vam podarja Eurospin. Sladka…
Pica kruhki z mocarelo
Pica kruhki z mocarelo so odlična jed za druženja in družabne večere. Vanje lahko nadevate kar si želite, tudi sladke nadeve kot so Nuttela ali orehovi, skutni nadevi. Več receptov najdete tukaj….
Piščančji čufti s pestom v paradižnikovi omaki
Piščančji čufti s pestom v paradižnikovi omaki so odlična različica klasičnih čuftov, ki vas bo brez dvoma očarala. So omamno dobri poleg pire krompirja, ali na kuhanem rižu, testeninah… Odlično se tudi zamrznejo. 😉 Več receptov odkrijte na www.ponti.si…
Preprosti prebranec z ajvarjem in čevapčiči
Preprosti prebranec z ajvarjem in čevapčiči je odlična slastna jed popolna za poletne dni. Ker prebranec ne potrebuje niti peke, je zato sploh super za vroče poletne dni, ko ne želimo prižgane pečice v stanovanju. Pri peki sem ponosno uporabljala čudovit in zares božanski ajvar od Bakine tajne….