One pot zelenjavna bolonjska omaka z mleto govedino in ajvarjem je slastna bogata bolonjska omaka, ki vsebuje veliko poletne zelenjave in ji poseben bogat okus doda čudovit vrhunski domači ajvar znamke Bakina tajna. Je neprimerljivo najboljši in je odlični dodatek tudi k zelenjavnim in mesnim omakam….
Lahka pečena špargljeva rižota s piščancem
Lahko pečeno špargljevo rižoto s piščancem sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 8x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla. Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski…
Polnjeni piščančji žepki z mocarelo, blitvo in suhimi paradižniki
Polnjeni piščančji žepki z mocarelo, blitvo in suhimi paradižniki so odlična spomladanska jed, ki vas bo brez dvoma očarala. Izgleda zapleteno, pa je vbistvu popolnoma preprosta in noro okusna. Odlično paše k mlademu krompirju. Več receptov odkrijte na www.ponti.si…
Lazanja z mesnimi kroglicami
Lazanjo z mesnimi kroglicami sem delala v čudoviti posodi iz Emo shop iz njihove linije Eterna, ki vsebuje čudovite črne posode. Najdete jih tukaj. Ker je v celoti iz emajla, je primerna tudi za pečico….
Piščančji fileji po dunajsko, zapečeni v pečici
Piščančji fileji po dunajsko, zapečeni v pečici so odlična bolj lahka alternativa paniranim dunajskim zrezkom. Odlično se tudi zamrznejo in pripravijo vnaprej….
Prata mafini s hrenovo kremo
Pri pripravi sem uprabljala Zenkerjev pekač za mafine in Fackelman pripomoček za hrenovo kremo. Fackelmanov pripomoček je eden in edini ki hren res izjemno drobno nariba. Odličen je tudi za druge korenine kot je ingver……