Sestavine:
Sestavine:
1 rdeča čebula
1 rumena čebula
3 konzerve (klasična velikost) maslenega belega fižola
2 para kranjskih klobas
1 vrečka Kotanyi pasulj mešanice
6 žlic paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke mlete paprike
1 čajna žlička sladkorja
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
Kotanyi poper po okusu
Postopek:
NatisniKranjsko klobaso kuhamo v vodi 10 minut. Nato jo zrežemo na koščke in na ponvi popečemo da se ponekod rjavkasto zapeče. Klobaso umaknemo in pustimo njeno maščobo v ponvi za čebulo.
V ponev dodamo drobno narezani čebuli. Pražimo da se lepo spusti in ponekod rjavkasto zapeče. Takrat dodamo mešanico za pasulj in sladko papriko. Pražimo še minutko, nato pa zalijemo s fižolom. Dodamo tudi vso tekočino v kateri je shranjen.
Prilijemo še nekih 300 ml vode, paradižnikove pelate, sladkor in malo soli. Kuhamo 5 minut, nato pa spasiramo. Po okusu popramo, solimo. Po želji prilijemo še malo vode če želimo bolj redko juho.
Klobaso vrnemo in postrežemo ob kruhu.