Anina kuhinja

10 minutna pasulj juha s kranjsko klobaso

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
1 rdeča čebula
1 rumena čebula
3 konzerve (klasična velikost) maslenega belega fižola
2 para kranjskih klobas
1 vrečka Kotanyi pasulj mešanice
6 žlic paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke mlete paprike
1 čajna žlička sladkorja
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
Kotanyi poper po okusu

Postopek:

Natisni

Kranjsko klobaso kuhamo v vodi 10 minut. Nato jo zrežemo na koščke in na ponvi popečemo da se ponekod rjavkasto zapeče. Klobaso umaknemo in pustimo njeno maščobo v ponvi za čebulo.

V ponev dodamo drobno narezani čebuli. Pražimo da se lepo spusti in ponekod rjavkasto zapeče. Takrat dodamo mešanico za pasulj in sladko papriko. Pražimo še minutko, nato pa zalijemo s fižolom. Dodamo tudi vso tekočino v kateri je shranjen.

Prilijemo še nekih 300 ml vode, paradižnikove pelate, sladkor in malo soli. Kuhamo 5 minut, nato pa spasiramo. Po okusu popramo, solimo. Po želji prilijemo še malo vode če želimo bolj redko juho.

Klobaso vrnemo in postrežemo ob kruhu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.