Sestavine:
Sestavine:
4 fileji račjih prsi
2 rumeni čebuli
1/3 čajne žličke Kotanyi posušenega česna
400 ml jušne osnove ali vode
100 ml rdečega vina
2 čajni žlički slivovega ali mareličnega džema
1/2 čajni žlički soli – po okusu
Kotanyi črni poper po okusu
1 žlica masla + žlica moke
Ideja za prilogo:
Jajčni vlivanci
Pire krompir
Pečen krompir
Polenta
Ajdova kaša
Postopek:
NatisniRačko vzamemo ven iz hladilnika uro pred pripravo, da se otopli. Čebulo narežemo na drobno. Česen namočimo v žlico tople vode. Ponev dobro segrejemo in na njej popečemo račko najprej s kožo navzdol. Ko je ta zlato rjava, račko obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Takšno umaknemo iz ponve in pokrijemo z aluminijasto folijo. V ponev kjer je ostala maščoba od račke, dodamo še maslo in popečemo čebulo.
Ko malo zarumeni dodamo česen. Ko zadiši dodamo moko in vse skupaj pražimo nekih 10-15 sekund. Nato zalijemo z vinom in jušno osnovo. Dodamo sol, džem in poper. Premešamo in dodamo nazaj račko. Pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo 2-3 ure.
Omako po okusu dosolimo in postrežemo zraven izbrane priloge.