Anina kuhinja

Račka v vinski omaki z jajčnimi vlivanci

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 2 uri

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
4 fileji račjih prsi
2 rumeni čebuli
1/3 čajne žličke Kotanyi posušenega česna
400 ml jušne osnove ali vode
100 ml rdečega vina
2 čajni žlički slivovega ali mareličnega džema
1/2 čajni žlički soli – po okusu
Kotanyi črni poper po okusu
1 žlica masla + žlica moke

Ideja za prilogo:
Jajčni vlivanci
Pire krompir
Pečen krompir
Polenta
Ajdova kaša

Postopek:

Natisni

Račko vzamemo ven iz hladilnika uro pred pripravo, da se otopli. Čebulo narežemo na drobno. Česen namočimo v žlico tople vode. Ponev dobro segrejemo in na njej popečemo račko najprej s kožo navzdol. Ko je ta zlato rjava, račko obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Takšno umaknemo iz ponve in pokrijemo z aluminijasto folijo. V ponev kjer je ostala maščoba od račke, dodamo še maslo in popečemo čebulo.

Ko malo zarumeni dodamo česen. Ko zadiši dodamo moko in vse skupaj pražimo nekih 10-15 sekund. Nato zalijemo z vinom in jušno osnovo. Dodamo sol, džem in poper. Premešamo in dodamo nazaj račko. Pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo 2-3 ure.

Omako po okusu dosolimo in postrežemo zraven izbrane priloge.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.