Sestavine:
Sestavine:
500-600 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
1 rdeča paprika
2 korenčka
1 rumena čebula
2 stroka česna
5-6 žlic Teryaki omake
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
2 žlici kečapa
1 žlica arašidovega masla (sama sem uporabila Proteini.si arašidovo maslo)
čilijeva omaka ali čili v prahu po okusu
solatni listi
sezam in grobo narezani arašidi za po vrhu
Postopek:
NatisniPiščančje meso narežemo na manjše koščke. Prav tako čebulo, papriko in korenje. Česen naribamo na drobno.
Meso zmešamo z delom soli, arašidovim maslom in Teryaki omako ter pustimo stati na kuhinjskem pultu nekih 15 minut.
Po tem času piščančje meso dodamo v dobro segreto ponev. Pražimo ga dokler ne zamatira. Takrat dodamo zelenjavo in pražimo na najvišji temperaturi dokler vsa tekočina od mesa in zelenjave ne pohlapi.
Takrat dodamo čilijevo omako, po okusu dosolimo in dodamo kečap. Pražimo še minutko, nato pa odstavimo.
Z nadevom nadevamo listne posodice in vse skupaj potresemo s sezamom in grobo narezanimi arašidi. Takoj postrežemo.