Anina kuhinja

Piščančja bedra v omaki z vinom in brokolijem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

800 gramov piščančjih beder brez kosti in kože – ali s kostjo in kožo če vam je ljubše
3 stroki česna
1 manjša brokoli glava
1 dcl suhega belega vina
2-3 dcl piščančje ali zelenjavne ali goveje jušne osnove
1/2 čajne žličke soli
bel poper po okusu
nekaj žlic kisle smetane
peteršilj

Ideja za prilogo:
basmati riž – sem uporabila jaz
pire krompir
vlivanci
njoki
testenine
polenta

Postopek:

Natisni

Piščančja bedra oplaknemo in osušimo. Posolimo in popramo, ter položimo na segreto ponev brez dodatnih maščob. Če imate Tefalovo ponev meso položite nanjo ko se Thermo-spot obarva rdeče.

Meso na obeh straneh zlato rjavkasto zapečemo. Takrat dodamo nariban česen. Ko zadiši prilijemo vino in juho, solimo, popramo in kuhamo eno uro.

Vmes v vrelem kropu skuhamo brokolijeve cvetove. Kuhamo jih 6-7 minut, nato pa kuhane prestavimo v ledeno mrzlo vodo, da ohranijo lepo barvo.

V drugi posodi vmes pripravimo željeno prilogo.

Po eni uri k mesu dodamo brokoli in kislo smetano, po okusu popopramo in potresemo s peteršiljem.

Postrežemoz izbrano prilogo.

Piščančja bedra v omaki z vinom in brokolijem so nastale v vrhunski Tefalovi ponvi iz linije Jamie Oliver.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]