Sestavine:
800 gramov piščančjih beder brez kosti in kože – ali s kostjo in kožo če vam je ljubše
3 stroki česna
1 manjša brokoli glava
1 dcl suhega belega vina
2-3 dcl piščančje ali zelenjavne ali goveje jušne osnove
1/2 čajne žličke soli
bel poper po okusu
nekaj žlic kisle smetane
peteršilj
Ideja za prilogo:
basmati riž – sem uporabila jaz
pire krompir
vlivanci
njoki
testenine
polenta
Postopek:
NatisniPiščančja bedra oplaknemo in osušimo. Posolimo in popramo, ter položimo na segreto ponev brez dodatnih maščob. Če imate Tefalovo ponev meso položite nanjo ko se Thermo-spot obarva rdeče.
Meso na obeh straneh zlato rjavkasto zapečemo. Takrat dodamo nariban česen. Ko zadiši prilijemo vino in juho, solimo, popramo in kuhamo eno uro.
Vmes v vrelem kropu skuhamo brokolijeve cvetove. Kuhamo jih 6-7 minut, nato pa kuhane prestavimo v ledeno mrzlo vodo, da ohranijo lepo barvo.
V drugi posodi vmes pripravimo željeno prilogo.
Po eni uri k mesu dodamo brokoli in kislo smetano, po okusu popopramo in potresemo s peteršiljem.
Postrežemoz izbrano prilogo.
Piščančja bedra v omaki z vinom in brokolijem so nastale v vrhunski Tefalovi ponvi iz linije Jamie Oliver.