Testenine z bolonjsko omako

Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…

Preberi več

Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike

Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku. Zmiksane sestavine. Razvaljano testo na aluminijasti foliji. Nadevano testo. Zvita rolada z koščki masla. Ovita rolada z aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe, kot priloga. SESTAVINE: – 200-225 g kuhanega govejega mesa – 60 g kruha ( 2 majhni štručki ) – 3…

Preberi več

Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako

Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 velika korenčka– polovica srednje velike zelene paprike– polovica srednje velika rdeče paprike– 2 srednje veliki čebuli– 2 manjša stroka česna– 2 čajni žlički sojine omake– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 puranova/ piščančja zrezka– 2 žlici moke– 1…

Preberi več

Testenine z omako Carbonara

Bistvene sestavine za omako. Omaka carbonara brez testenin. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 rumenjaka– 10 polnih žlic parmezana-100g pršuta ali pancete (kar imate pri roki, oboje naredi zelo okusno omako)– 300-400 g testenin– 250-300 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 žlica moke– ščepec peteršilja, soli (malo), popra…

Preberi več

Pečena začinjena svinjska pečenka

Začinjena svinjska ribica v pečici. Rezanje pečene svinjske ribice. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 8-10 oseb. SESTAVINE: – 1,5 – 2 kg mesa – svinjskega mesa – dober ščepec rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli– 1-2 žlici nemletega črnega popra – manjša čebula– 5-6 žlic olja OPIS PRIPRAVE:     Meso položimo v pekač…

Preberi več

Piščanec s sezamom

Marinirano meso. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka– 1 zvrhana žlica moke– ščepec soli, sladkorja, popra, česna v prahu– 3 žlice olja– 2-3 žlice sezamovih semen OPIS PRIPRAVE:    Začnemo s pripravo mesa in sicer mesu dodamo moko, sol, sladkor ( 1/4 čajne žličke ), poper, česen v prahu…

Preberi več

Ameriški corndogsi – hrenovke v testu

Suhe sestavine za koruzno maso. Mokre sestavine za koruzno maso. Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke. Potapljanje hrenovk. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za deset corndogsov. SESTAVINE: – 5 piščančjih hrenovk– 1, 1/2 kozarca navadne moke– 1, 1/2 kozarca koruzne moke– 1, 1/2 žlice sladkorja– 2/3 vrečke pecilnega praška– 1 zvrhana čajna žlička…

Preberi več

Klasična mesna lazanja

Mesna omaka za lazanjo. Bešamel omaka. Oblikovanje lazanje. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 4 osebe. SESTAVINE: – kupljeno testo za lazanjo– parmezan– naribani mešani sir Sestavine za mesno omako: – 500 g mletega mešanega mesa– 2 korenja– 2 srednje veliki čebuli– 2-3 stroki česna– čajna žlička paradižnikovega koncentrata– ščepec soli, popra– peteršilj, bazilika– 1…

Preberi več

Pokrita pica

Pokrita pica je navdih iz sončne Toskane. Spodnji del pokrite pice. Nepečena pica v pripravi na peko. ZAHTEVNOST:  3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri s peko in vzhajanjem testa SESTAVINE: – 600-700 g moke (odvisno od željene debeline pice) – 2 čajni žlički soli – 2-2,5 dcl mleka – 2 čajni žlički sladkorja – 1 kocka…

Preberi več

[sg_popup id=1]