Polpeti z govejim mesom

Polpeti z govejim mesom so idealna jed, kadar vam iz juhe ostane kakšen košček govejega mesa. Pripravljena zmes za polpete. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 30- 40 minut Za 10-15 polpet. ( odvisno od debeline polpet ) SESTAVINE: -prb. 200 g kuhanega govejega mesa– 60 g  kruha ( 2 manjši štručki )– 1 jajce– 1-2 stroka česna– ščepec…

Preberi več

Naravni puranji zrezki

Naravni puranji zrezki so zelo enostavni za pripravo in prav tako primerni kot priloga k veliko različnim jedem. Puranovi zrezki v marinadi. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za dve osebi. SESTAVINE: – 2 puranja zrezka– 2-3 stroki česna– ščepec soli, popra– 4-5 žlic sončničnega olja OPIS PRIPRAVE:    Začnemo s pripravo mesa, ki ga najprej…

Preberi več

Gong bao piščanec

Gong bao piščanec je kitajska jed, ki je sicer precej zapletena toda zelo okusna. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE 45 minut BISTVENE SESTAVINE: – 2-3 Piščančji fileji (prsa)– 2 stroka česna– Posušeni rdeči čiliji– Sečuanski poper– ½ čebule– manjši Por– 1 paprika– 1 korenček– 1 ½ čajna žlička ingverja– Nesoljeni praženiarašidi– Arašidovo olje SESTAVINE ZA MARINADO: –…

Preberi več

Pečene sezamove blazinice s piščancem

Pečene sezamove blazinice s piščancem so nekaj najbolj slastnega kar obstaja! Marinirano piščančje meso. Potlačen krompir z maslom. Moka z jajci in soljo ter sladkorjem. Krompirjevo testo. Nepečene blazinice v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2 uriZa 9 blazinic. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka – 300 g moke– 2 jajca– 4 srednje veliki krompirji– 100 g…

Preberi več

Testenine s pršutom in kislo smetano

Testenine s pršutom so enostavno pripravljena in odlična jed. Veliko zabave pri kuhanju. Praženje pršuta. Končana omaka, pripravljena na testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minutZa 4 osebe. SESTAVINE: – 3-4 žlice sončničnega olja– 150 g narezanega pršuta– 70 g ribanega sira ( najboljši je kupljeni naribani sir, ker je v njem več različnih vrst sira)–…

Preberi več

Domača goveja juha

  ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 ure Za 6-7 oseb. SESTAVINE: -500 g govejega mesa (sama uporabljam goveje pleče) – 2 krhki goveji kosti – 2 korenčka – polovica manjše zelene in rumene kolerabe – manjši kos stebelne zelene – par vejic peteršilja, drobnjaka in majarona – listek luštreka – malce muškatnega oreščka – 1…

Preberi več

Dunajski zrezki

Dunajski zrezki so ena izmed najbolj znanih jedi dunajske kuhinje. Toda znani niso samo na Dunaju, temveč tudi po drugih evropskih državah, ter prav tako v Sloveniji. Dunajski zrezki so v originalu telečji, toda se pripravljajo tudi z puranovim mesom. Krožniki z moko, drobtinami in zžvrkljanimi jajci. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi….

Preberi več

Pariški zrezki

Pariški zrezki so fantastična priloga k raznim vrstam pripravljenega krompirja in tudi k drugim jedem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 večja zrezka ( telečja ali puranova )– ščepec popra, soli– 1 strok česna– 0,5 – 1 l olja ali  okrog 300-400 g rastlinske masti ( v rastlinski masti dobi…

Preberi več

Jota

Jota je jed iz kislega zelja, ki vam lahko malce popestri vaše jedilnike. Če pa ste ljubitelji kislega zelja morate ta recept ‘nujno’ poskusiti. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 1/2 kg kislega zelja – 20 dag kuhane slanine– ščepec soli, popra– 4 žlice paprike v prahu– 3 večje lovorjeve liste–…

Preberi več

Pica

   Píca (italjansko pizza) je jed italjanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom ( mozzarela ). Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italjanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti – pica margerita. Danes…

Preberi več

[sg_popup id=1]