Anina kuhinja

Mešana solata z ocvrtim piščancem

Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami.   Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine.   Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi.   Rezanje ocvrtega piščanca.   Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Regratova solata s piščancem in jajčnim prelivom

Začinjen piščanec. Kuhanje jajca. Narezan regrat in olupljen kuhan krompir. Pečen piščanec. Narejen jajčni preliv. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300 g piščančjih prsi– 6 večjih pesti regrata– 6 majhnih kuhanih krompirjev– 1 jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– 2 žlici olivnega olja– 2-3 žlici kisa – ščep soli, popra OPIS…

Preberi več

Pečeni svinjski polpeti s kislo smetano

Sestavine v električnem mešalniku. Narejena zmes za polpete. Narejeni surovi polpeti na pooljenem pekaču. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 15-20 manjših polpetov. SESTAVINE: – 300 g kuhane/pečene svinjine ( recimo od ostankov svinjske pečenke )– 3 jajca– 1 zajemalka jušne osnove– 2 zravnani žlici kisle smetane– dober ščep peteršilja– 2 stroka česna– 2 kosa…

Preberi več

Špageti v smetanovi čebulni omaki s pršutom

Narezana čebula in pršut. Popečena čebula in pršut. Dodajanje origana omaki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400-500 g špagetov– 100- 120 g pršuta– 1 srednje velika čebula– pest parmezana – 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 polna žlica moke– ščepec soli, popra, origana in manjši ščepec sladkorja…

Preberi več

Pasulj

Vsebina posode po kuhanju 1,5 ure. Na sliki skuhano meso, čebula, in še ne skuhan fižol. Odstranjena kuhana čebula, zalita s tekočino iz posode. Odstranjeno kuhano meso. Zmiksana čebula z paličnim- električnim mešalnikom. Popražena paprika v prahu. Popražena paprika v prahu zalita s tekočino iz posode. Vse sestavine v posodi v pripravi na še dobro…

Preberi več

Puranje meso v smetanovi omaki z grahom

Popečena čebula in meso. Končno vretje omake. Smetanova omaka z grahom poleg pečenega krompirčka s peteršiljem in česnom v prahu. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 puranja ali piščančja zrezka– 50-60 g graha– 100 ml smetane za kuhanje– 1 manjša čebula– ščepec soli, popra– slabo pest naribanega sira – 1…

Preberi več

Krompirjeva juha s hrenovkami

Praženje čebule in surovega narezanega krompirja. Praženemu krompirju in čebuli dodana jušna osnova. Dodajanje začimb juhi. Narezana hrenovka oziroma dve polovici hrenovke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut ( s kuhanjem vred) Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 hrenovka oz. 2 polovici ( poljubna vrsta – svinjska, piščančja…)– 1 večja čebula– 4-5 srednje velikih krompirjev– 1,5…

Preberi več

Kaneloni nadevani z omako iz mletega mesa

Vse sestavine za palačinke v posodi.   Zmiksana zmes za palačinke.   Spečene palačinke.   Narezana čebula, česen, nariban korenček in začinjeno meso.   Paradižnikov pire, rdeče vino, zmešano meso in sir.   Popražen česen, čebula in korenček.   Narejen mesni nadev.   Krožniki s stepenimi jajci, moko in drobtinami.   Nadev na palačinki.  …

Preberi več

[sg_popup id=1]