Anina kuhinja

Bujta repa

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 6 oseb

Sestavine:

Sestavine:
1 kg kisle repe
2 litra vode
1 kranjska klobasa
400-600 gramov svinjskega mesa
150 gramov prosene kaše
6-8 krompirjev
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
Kotanyi črni poper – po okusu
1-2 Kotanyi lovorjeva lista – opcijsko

Postopek:

Natisni

Kranjsko klobaso v vodi kuhamo 5 minut. Vodo odvržemo.

Svinjsko meso narežemo na večje koščke.

Kislo repo operemo do željene kislosti. Dodamo jo v posodo. zalijemo z vodo. Dodamo klobaso, meso, poper, sol, lovorjev list če smo se odločili zanj. Zavremo in nato na nižjem ognju kuhamo 1 uro.

V drugi posodi v soljenem kropu skuhamo proseno kašo. V še eni posodi v soljenem kropu skuhamo narezan krompir na poljubno velike koščke.

Ko je repa kuhana ji vmešamo kuhano proseno kašo in krompir. Zmešamo. Po želji zabelimo oziroma zgostimo z moko. (150 ml vode + 2 polni žlici moke).

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.