Anina kuhinja

Testenine v smetanovi omaki s korenjem in piščancem

Pripravljene sestavine.   Kuhanje testenin.   Praženje sestavin.   Dodana smetana za kuhanje.   Dodano mleko z moko.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut ČAS KUHANJA: 15 minut Za 2 osebe. SESTAVINE: – 2 manjša kosa piščančjega mesa (približno 150 g ) – 200 g testenin – priporočam špagete – 2 korenja – 1…

Preberi več

Sendvič s piščancem, gorčičnim prelivom in zelenjavo

Premazani obe polovički štručke.   Pripravljene sestavine.   Spodnji del štručke obložen s solato.   Sedvič obložen z mesom. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1 sendvič. SESTAVINE: – 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj) – 1 manjši piščančji zrezek ( v mojem primeru dva manjša dela…

Preberi več

Piščančja rolada s pršutom in mocarelo

Nalaganje piščančjega mesa.   Piščančji trakovi položeni vodoravno čez spodnje trakove.   Potresena naribana mocarela.   Končna nezvita rolada obložena z mocarelo in pršutom.   Rolada obvita s sukancem v marinadi.   Peka rolade.   Priložen še krompir spečen v marinadi od rolade. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut ČAS PEKE: 10-15 minut Za 4…

Preberi več

Mešana solata z ocvrtim piščancem

Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami.   Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine.   Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi.   Rezanje ocvrtega piščanca.   Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Regratova solata s piščancem in jajčnim prelivom

Začinjen piščanec. Kuhanje jajca. Narezan regrat in olupljen kuhan krompir. Pečen piščanec. Narejen jajčni preliv. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300 g piščančjih prsi– 6 večjih pesti regrata– 6 majhnih kuhanih krompirjev– 1 jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– 2 žlici olivnega olja– 2-3 žlici kisa – ščep soli, popra OPIS…

Preberi več

Pečeni svinjski polpeti s kislo smetano

Sestavine v električnem mešalniku. Narejena zmes za polpete. Narejeni surovi polpeti na pooljenem pekaču. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 15-20 manjših polpetov. SESTAVINE: – 300 g kuhane/pečene svinjine ( recimo od ostankov svinjske pečenke )– 3 jajca– 1 zajemalka jušne osnove– 2 zravnani žlici kisle smetane– dober ščep peteršilja– 2 stroka česna– 2 kosa…

Preberi več

Špageti v smetanovi čebulni omaki s pršutom

Narezana čebula in pršut. Popečena čebula in pršut. Dodajanje origana omaki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400-500 g špagetov– 100- 120 g pršuta– 1 srednje velika čebula– pest parmezana – 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 polna žlica moke– ščepec soli, popra, origana in manjši ščepec sladkorja…

Preberi več

[sg_popup id=1]