Krompirjeva juha s hrenovkami

Praženje čebule in surovega narezanega krompirja. Praženemu krompirju in čebuli dodana jušna osnova. Dodajanje začimb juhi. Narezana hrenovka oziroma dve polovici hrenovke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut ( s kuhanjem vred) Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 hrenovka oz. 2 polovici ( poljubna vrsta – svinjska, piščančja…)– 1 večja čebula– 4-5 srednje velikih krompirjev– 1,5…

Preberi več

Kaneloni nadevani z omako iz mletega mesa

Vse sestavine za palačinke v posodi.   Zmiksana zmes za palačinke.   Spečene palačinke.   Narezana čebula, česen, nariban korenček in začinjeno meso.   Paradižnikov pire, rdeče vino, zmešano meso in sir.   Popražen česen, čebula in korenček.   Narejen mesni nadev.   Krožniki s stepenimi jajci, moko in drobtinami.   Nadev na palačinki.  …

Preberi več

Špageti v paradižnikovi omaki z mesnimi kroglicami / čuftami

Sestavine za mesne kroglice na delovni površini. ( jaz sem delala maso za mesne kroglice še za naslednji dan zato slika prikazuje še enkrat več sestavin )   Sestavine na krožniku. V ozadju stepeno jajce.   Velika mesna kepa.   Peka mesnih kroglic.   Praženje čebule za paradižnikovo omako.   Popražena čebula in pelati pred…

Preberi več

Omaka iz ostankov svinjske pečenke

Svinjska pečenka. ( začinjena kakor svninjska ribica, za katero recept najdete tukaj ) Pokuhavanje popražene čebule in narezanega mesa, po dodani jušni osnovi. Dodajanje zmešane vode z moko v omako. Omaka kot priloga k polenti. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 2 veliki čebuli– ostanki svinjske pečenke– 2-3 dcl jušne osnove…

Preberi več

Testenine v omaki s kuhanim govejim mesom in čebulo

Narezano kuhano goveje meso. Praženje mesa, čebule, paradižnikovega koncentrata,.. Dodajanje jušne osnove. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – približno 200 g kuhanega govejega mesa iz juhe ( lahko tudi malo več )– 100 ml smetane za kuhanje– 3 velike čebule– 500-600 g testenin– 3 polne čajne žličke paradižnikovega koncentrata– 2 dcl…

Preberi več

Testenine z ricotto/rikoto in curryjem

Sestavine na delovni površini. ( desno meso v marinadi ) Pokuhavanje jušne osnove, dodane popraženemu mesu. Dodajanje smetane in currya. Dodajanje ricotte smetanovi omaki s curryem. Dodana polovica zmešane moke z mlekom. V kozarcu še preostalo mleko z moko. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g testenin– 100 ml smetane za…

Preberi več

Polnjeni tortiljini trikotniki s sirom in omako iz piščanca in rdečega fižola- Quesadille

Mariniran piščanec in ostale bistvene sestavine. Mariniran piščanec ob pekoči čilijevi omaki. Popečena čebula in piščančje meso. Dokončana omaka. Obrezovanje tortilj z namenom da bodo prave velikosti za ponev. Ostanke lahko porabite za mehiško solato, katere recept najdete tukaj. Tortilja v ponvi, potresena s sirom in nadevana z omako. Približno tako mora zgledati sir, preden…

Preberi več

Mešana solata s pinjolami, piščancem in pečenim krompirčkom

Praženje pinjol. Popražene pinjole na papirnati brisački. Piščančje meso med marinado. Sestavine za polivko v kozarcu. Pečen krompirček. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1ura Za 3 osebe. SESTAVINE: – 6 manjših paradižnikov– 6 srednje velikih krompirčkov– 3-4 srednje veliki piščančji zrezki– 1 rdeča paprika– 100 g pinjol– 100 g  feta sira ali mehkega sira v solnici ali…

Preberi več

Prepognjena ali calzone pica

Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Testo prepuščeno vzhajanju. Polnjenje calzone pice. Napolnjena calzone pica. Zgornja polovica namazana z čilijevo omako. Rob namazan z rumenjakom. Stisnjeni robovi prepognjene pice. Nepečene calzone pice na pooljenem peki papirju in premazane z rumenjakom. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 calzone pic, velikosti približno 20×10 cm. SESTAVINE: – 700-800…

Preberi več

[sg_popup id=1]