Sestavine:
Sestavine:
1/2 rumene čebule
4 krompirji
1,5 litra vode ali jušne osnove
1 čajna žlička soli
ščepec belega popra
5 pesti špinače
100 gramov kisle smetane
2 stroka česna
vejica peteršilja
5 hrenovk
Opcijsko za aktivne:
1 polna žlica naravnega proteinskega praška na porcijo (sama sem dodala te iz Proteini.si)
Postopek:
NatisniČebulo narežemo na drobno. Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke.
V posodo dodamo žlico olja in dodamo čebulo. Malo jo posolimo. Ko se spusti ji dodamo krompir. Malo popražimo in dodamo nariban česen. Ko zadiši vlijemo vodo/jušno osnovo. Dodamo sol, poper in peteršiljevo vejico.
Kuhamo 35-40 minut. Posebej skuhamo hrenovke in jih narežemo na kolobarje.
Nato dodamo špinačo in kuhamo 2-3 minute. Odstavimo, dodamo kislo smetano in spasiramo.
Nalijemo v krožnike in po želji z metlico vmešamo še proteinski prašek, če smo se odločili zanj. Nato vmešamo hrenovke in postrežemo.