Sestavine:
Sestavine:
6-8 piščančjih bedrc
8 krompirjev
2 rumeni čebuli
1,5-2 dcl Jeruzalem Ormož vinskega mošta
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/2 čajne žličke belega popra
nekaj vejic rožmarina
+
1-2 žlici olja + 1 čajna žlička soli za krompir
Postopek:
NatisniMesu dodamo narezano čebulo, mošt, sol, poper, česen in vejice rožmarina. Premešamo, pokrijemo in pustimo da se marinira eno uro.
Vmes operemo krompir, ga osušimo, mu dodamo olje in sol in ga premešamo.
Krompir in marinirano meso dodamo na namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 50-60 minut. Med peko meso večkrat polivamo s sokom iz dna pekača.
Pečeno potrežemo.