Anina kuhinja

Pečena piščančja bedrca s krompirjem in vinskim moštom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4-5 oseb

Sestavine:

Sestavine:
6-8 piščančjih bedrc
8 krompirjev
2 rumeni čebuli
1,5-2 dcl Jeruzalem Ormož vinskega mošta
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/2 čajne žličke belega popra
nekaj vejic rožmarina
+
1-2 žlici olja + 1 čajna žlička soli za krompir

Postopek:

Natisni

Mesu dodamo narezano čebulo, mošt, sol, poper, česen in vejice rožmarina. Premešamo, pokrijemo in pustimo da se marinira eno uro.

Vmes operemo krompir, ga osušimo, mu dodamo olje in sol in ga premešamo.

Krompir in marinirano meso dodamo na namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 50-60 minut. Med peko meso večkrat polivamo s sokom iz dna pekača.

Pečeno potrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.