Sestavine:
Sestavine za piščanca v pivskem testu:
1 kg piščančjih prsi ali mini filejev
1 čajna žlička soli
bel poper po okusu
250 gramov moke + 3 žlice za meso
10 gramov Fala suhega kvasa
1/2 čajne žličke soli
350 ml piva
Predlog za postrežbo:
zeljnata solata s krompirjem – mi smo izbrali to prilogo
raznje krompirjeve priloge (pire krompir, pečen krompir, renstan krompir)
kuhan riž po azijsko z zelenjavo
Postopek:
NatisniV posodi zmešamo moko, kvas in sol. Vlijemo pivo in mešamo, da se sestavine dobro povežejo. Če so pregoste dodamo še čisto malo piva. Zmes pokrijemo s krpo ali folijo in pustimo kvas vzhajati nekih 20 minut.
Meso operemo, dobro osušimo, zrežemo na manjše koščke, malo potolčemo, posolimo, popopramo in nežno potresemo z moko.
Olje za cvretje segrejemo na 180 stopinj in meso pomočimo v testo, nato pa direktno v olje. Cvremo na obeh straneh da se fileji zlato obarvajo. Takšne preložimo na papirnate brisačke.
Postrežemo s pripravljeno solato ali drugo prilogo.