Anina kuhinja

Piščanec v pivskem testu z zeljnato solato

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4-5 oseb

Sestavine:

Sestavine za piščanca v pivskem testu:
1 kg piščančjih prsi ali mini filejev
1 čajna žlička soli
bel poper po okusu

250 gramov moke + 3 žlice za meso
10 gramov Fala suhega kvasa
1/2 čajne žličke soli
350 ml piva

Predlog za postrežbo:
zeljnata solata s krompirjem – mi smo izbrali to prilogo
raznje krompirjeve priloge (pire krompir, pečen krompir, renstan krompir)
kuhan riž po azijsko z zelenjavo

Postopek:

Natisni

V posodi zmešamo moko, kvas in sol. Vlijemo pivo in mešamo, da se sestavine dobro povežejo. Če so pregoste dodamo še čisto malo piva. Zmes pokrijemo s krpo ali folijo in pustimo kvas vzhajati nekih 20 minut.

Meso operemo, dobro osušimo, zrežemo na manjše koščke, malo potolčemo, posolimo, popopramo in nežno potresemo z moko.

Olje za cvretje segrejemo na 180 stopinj in meso pomočimo v testo, nato pa direktno v olje. Cvremo na obeh straneh da se fileji zlato obarvajo. Takšne preložimo na papirnate brisačke.

Postrežemo s pripravljeno solato ali drugo prilogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.