AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Jajčni topli sendvič s šunko in sirom

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 5-7 minut

Količina: 1 večji sendvič

Sestavine:

Sestavine:
3 večja jajca
1/4 čajne žličke soli
ščepec črnega ali belega popra
2 večja toast kruha
4 rezine šunke
2 rezine topljivega sira po izbiri
1 polna pest solate/motovilca/rukole/špinače

Postopek:

Natisni

Jajca stepemo in jim vmešamo sol in poper.

Ponev segrejemo na srednjo do višjo temperaturo (7/9). Počakamo, da se senzor toplote na sredini, v kolikor uporabljamo Tefal ponev obarva rdeče. Takrat premažemo s krpico, ki je malo naoljena.

Vlijemo jajčno mešanico. Dodamo toast kruha in jih na jajcu takoj obrnemo naokrog kot vidite na videu. Počakamo da jajce zamatira, nato vse skupaj obrnemo. Dodamo sir in šunko, počakamo minuto, nato pa še izbrao solato. Robove zavihamo in sendvič stisnemo skupaj.

Postrežemo.

Jajčni topli sendvič s šunko in sirom sem pripravljala v vrhunski Tefalovi ponvi iz linije Ingenio, ki ima priročen snemljiv ročaj in omogoča kuhanje na štedilniku in nadaljevanje v pečici. Prav tako pa je opcija snemljivega ročaja izjemno priročna saj ročaji ne ovirajo med samim kuhanjem in je sploh priročno ker se posode v omari in hladilniku lahko bolj praktično shranijo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.